Les empreses d’Arts Gràfiques i ‘Packaging’ troben a faltar estudis especialitzats a l’Anoia

19.06.2017

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) va organitzar aquest mes de juny un nou fòrum empresarial centrat en les empreses d’Arts Gràfiques i Packaging de la comarca, en la línia dels fòrums sectorials i territorials que va realitzar al llarg de tot el 2016 amb la intenció de prendre el pols a la realitat empresarial de l’Anoia. La quinzena d’empresaris i directius assistents va coincidir en assenyalar que tenen dificultats més que notables a l’hora de trobar personal format d’acord amb les seves necessitats, com poden ser el troquelatge, l’encolament…

El sector de les Arts Gràfiques i el Packaging és especialment fort a l’Anoia, amb empreses punteres com Graphick Packaging International, Grafopack, Leca Graphics, IGEASA o Gràfiques Lamolla, entre d’altres. Malgrat la dimensió notable d’aquestes empreses, no hi ha un centre de formació específicament focalitzat en les seves necessitats industrials, motiu pel qual es va apuntar la possibilitat que la UEA vetlli per corregir-ho.

Els assistents van valorar molt positivament el fet de disposar d’un punt de trobada que els permetés compartir inquietuds i buscar noves línies de col·laboració intrasectorial. Així mateix, van destacar la ubicació estratègica de la comarca i l’existència d’un gruix considerable de professionals i empreses del sector, un fet que beneficia al conjunt.

D’altra banda, també van verbalitzar la seva sorpresa per la inexistència d’un autobús que connecti els diversos municipis de la Conca d’Òdena i els seus polígons industrials, fet que afavoriria la mobilitat dels treballadors. La qualitat de l’energia en diversos punts de la comarca, els microtalls als quals han de fer front, l’escàs desplegament de la fibra òptica, l’actitud de les noves generacions de treballadors envers la feina i els elevats costos del transport del paper, així com les pèssimes connexions ferroviàries amb Barcelona van ser d’altres dels punts genèrics que es van posar sobre la taula.

La UEA, amb la voluntat d’auscultar el conjunt de sectors i territoris de la comarca, va iniciar l’any passat l’organització d’una sèrie de fòrums que van culminar en l’informe Economia i Progrés presentat públicament a l’Ateneu Igualadí el 9 de febrer. Tot aquest procés està tenint continuïtat al llarg d’aquest 2017, amb l’objectiu de tenir una radiografia precisa de les necessitats i mancances que detecta l’empresariat anoienc.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.