Les empreses de Masquefa protagonitzen el I Fòrum Empresarial Anoia

18.02.2016

La falta de cobertura mòbil, la manca de connexió a internet a través de fibra òptica, la seguretat i la senyalització als polígons, i la millora de les comunicacions per carretera. Aquestes són algunes de les necessitats que reclamen els empresaris de Masquefa sorgides en el marc del I Fòrum Empresarial Anoia. Un acte organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia, on també hi va ser present l’Ajuntament de Masquefa, i que va comptar amb l’assistència de gairebé una quarantena d’empresaris.

Les connexions per carretera van centrar bona part del dinar, que va tenir lloc a la Fonda Can Parellada de Masquefa. Sobre aquest punt els empresaris coincideixen en la necessitat d’avançar cap al 4t cinturó per que és la solució a la congestionada BV224a, i l’enllaç directe amb l’A-2.

Des de la Unió Empresarial es va assegurar que es seguirà pressionant directament al Ministeri de Foment per agilitzar els tràmits per que “som conscients de la importància i els avantatges que comportarà aquesta via per Masquefa i per a la resta de la comarca”.

En relació a la cobertura mòbil, la patronal va explicar que tenen el compromís de Telefònica en què textualment afirmen que “a finals del mes de febrer estarà disponible una estació base addicional a l’àrea del polígon de La Pedrosa, per millorar la cobertura de telefonia mòbil”.

Davant la necessitat de tenir accés a internet a través de fibra òptica per a millorar la competitivitat de les indústries a la zona, l’empresa anoienca Iguana, present també al dinar, va assegurar que estan desplegant fibra al territori i “l’objectiu és poder resoldre el tema i oferir el servei al polígon La Pedrosa en els propers mesos”.

El Fòrum Empresarial té per objectiu ser un espai de trobada i de relació entre les empreses assistents que permet conèixer-se entre elles, establir possibles lligams de col·laboració, i posar sobre la taula problemàtiques que afecten i preocupen als empresaris de la zona. En aquest sentit, el president de la UEA, Blai Paco, va recordar que “el compromís de l’entitat és treballar per l’empresa, escoltar-la i donar resposta de forma immediata”, sigui quina sigui la seva ubicació per que “la UEA està present a tota la comarca de l’Anoia”.

Per la seva part, Miguel Ángel Aceitón, empresari i representant de l’Anoia Sud a la Junta de la UEA, va posar de relleu la feina de la patronal, que actua com a lobby representant i defensant a les empreses davant de les institucions.

En el seu torn d’intervenció, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va agrair a la patronal empresarial de l’Anoia la celebració de la trobada per que ofereix la oportunitat de donar veu a les empreses de Masquefa, un territori a cavall entre diverses comarques. Des de l’Ajuntament, es va explicar als empresaris que ja estaven treballant per solucionar el tema de la seguretat als polígons, al igual que millorar la senyalització de les zones industrials.

L’Ajuntament de Masquefa ha treballat en tot moment al costat de la Unió Empresarial, proporcionant la informació necessària tant en l’àmbit d’infraestructures, com d’impostos i normatives, així com facilitant el resultats d’un estudi previ que van realitzar amb l’ajuda de les empreses per detectar les principals mancances del territori.

El I Fòrum Empresarial Anoia celebrat a Masquefa va ser valorat per la majoria d’empresaris assistents com una experiència “molt positiva”, i des de la patronal anoienca s’afirma que es repetirà en altres punts de la comarca al llarg d’aquest any per seguir donant veu a les empreses.

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.