Les empreses del sector logístic i de transports exposen la necessitat d’un model més ecològic i tecnològic

19.05.2021

La Unió Empresarial de l’Anoia va celebrar una trobada amb les empreses de la comarca del sector logístic i de transports per detectar i exposar la situació viscuda durant la pandèmia. Les empreses assistents van destacar que degut a la Covid-19, les empreses de transport de persones -que depenen molt del sector de l’educació i del turisme- han quedat mola afectades i els hi queda molt per recuperar els nivells anteriors a la pandèmia.

D’altra banda, les empreses que treballen pel sector del transport de mercaderies, van destacar que el sector s’ha vist afectat, però de manera diferent en relació al sector per qui treballen. Alguns han apostat per la reconversió a un altre sector.

Durant la trobada, les empreses assistents van destacar que el confinament perimetral ha estat una decisió que ha tingut efectes negatius en quant a la seva gestió de negoci; però no obstant això, van incidir en què ara és el torn d’entreveure l’oportunitat que se’ls hi presenta. En aquest sentit, van exposar que el model de negoci ha de passar per ser un model més ecològic i tecnològic, pensant en els vehicles del futur i invertir en tecnologies per diferenciar-se.

Manca de sòl industrial i infraestructures: una latent i endèmica preocupació

A més, en aquesta sessió, les empreses van posar sobre la taula una de les necessitats i preocupacions més imperioses i que té a veure amb la manca de sòl industrial i d’infraestructures que arrossega la comarca, un problema endèmic que té l’Anoia, principalment, que s’impulsin infraestructures pendents com la Ronda Sud.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.