Les empreses químiques de l’Anoia presenten un codi ètic del sector pioner a Catalunya

15.11.2018

Les empreses del sector químic, representades per la UEAQuímica de la Unió Empresarial de l’Anoia han presentat aquest dijous 15 de novembre, Sant Albert, patró dels químics, un Codi Ètic del Sectorial Químic de l’Anoia, una iniciativa pionera a Catalunya. El grup de treball de la sectorial química de la UEA, present a la roda de premsa, ha explicat que, preocupats per la imatge desajustada de la realitat que massa sovint tenen de les empreses químiques, “hem volgut fer una aposta per millorar la visibilitat d’aquest sector i donar a conèixer a la ciutadania la voluntat, el compromís i el respecte amb el que treballem”. Amb aquest objectiu s’ha elaborat aquest codi ètic al qual ja s’han subscrit/ adherit les primeres empreses a la comarca, i la voluntat “és que si sumin el màxim d’empreses del sector que siguin de l’Anoia i en un futur obrir-lo també a altres químiques del territori català”.

El codi ètic identifica els valors i principis ètics que les empreses integrants de la UEA Química consideren que cal que prevalguin en el desenvolupament de la seva activitat empresarial, tant a nivell individual com a sectorial.

Aquests valors i principis ètics compartits es tradueixen en un ferm compromís en el respecte i exercici de bones pràctiques en relació al medi ambient, el compliment normatiu, la sensibilitat territorial i social, la formació, la seguretat i la qualitat, la innovació la recerca i el desenvolupament.

No s’ha d’oblidar que la química és un sector transversal del qual depenen i s’hi relacionen altres sectors empresarials, a nivell de productes, materials o per la implicació de la química en els seus processos. Una disciplina que, de fet, malgrat passar desapercebuda, es troba present gairebé en tots els avenços científics i tecnològics al llarg de la història.

Actualment, a l’Anoia hi ha situades més de 30 empreses del sector químic, les quals treballen per altres sectors molt diversos, produint una amplia gamma de productes destinats a l’agricultura, l’automoció, el tractament d’aigües, el tractament de pells, la producció d’acabats niquelats, productes per a la construcció, productes d’higiene i neteja, de cura personal, productes per a la industria farmacèutica i sanitària, perfumeria i cosmètica, tractaments per a l’alimentació humana i animal, i per a productes de pintures. Una indústria, doncs, la química anoienca, que reverteix en centenars i milers d’empreses del territori i també de fora.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.