Les expectatives en el sector immobiliari de la comarca

21.04.2016

La Unió Empresarial de l’Anoia, en línia amb la seva estratègia de treball per dinamitzar els sectors econòmics, va organitzar una conferència sobre la situació actual i les perspectives del sector immobiliari a la comarca. La xerrada, patrocinada per Banc Sabadell, va anar a càrrec de Gonzalo Bernardos, professor titular d’Economia de la Universitat de Barcelona, i Director del Màster en Assessoria, Gestió i Promoció Immobiliària de la UB.

L’economista va exposar de manera entenedora i pràctica la realitat de la situació del sector immobiliari. Va començar afirmant que “és millor comprar que llogar”, argumentant que estem en un moment en què el tipus d’interès és més baix que mai, i això és positiu a l’hora d’adquirir una vivenda. Segons dades de l’any passat, el preu de l’habitatge va pujar un 4% i el mercat de lloguer a Barcelona es va reduir. Dues dades que indiquen la situació actual del sector i la tendència de cap a on es mourà en un futur immediat. Segons Bernardos, “el mercat immobiliari és com una taca d’oli, comença a les grans ciutats com Barcelona i s’estén a la resta de territori, com Igualada”.

El ponent va pronosticar que a finals d’aquest any i principis del 2017 a Igualada es notarà la dinamització del sector amb l’arribada de noves agències immobiliàries (sobretot franquícies) i creixement d’habitatges per què “estem començant una etapa d’auge immobiliari”, i l’Anoia té moltes possibilitats de creixement per la seva proximitat amb Barcelona. Bernardos va advertir als agents assistents a la conferència que amb dos anys es doblarà el nombre d’immobiliàries, i que aquest no serà un procés lent sinó ràpid. Davant d’això els va aconsellar que en el proper mig any “treballin per fidelitzar la cartera de clients, aportin valor afegit, i recomanin als clients que comprin i no lloguin per què és millor invertir en habitatge”. Fins i tot el mateix ponent va aconsellar a les agències a no limitar-se a vendre pisos, sinó a intentar captar solars i estructures per què “actualment és millor invertir en el mercat immobiliari que en borsa”.

En el transcurs de la conferència el professor Bernardos també va parlar del perfil de comprador actual. Segons la radiografia que va fer: es tracta d’una parella entre 35 i 45 anys amb estalvis i hipoteca quasi pagada i que busquen una nova localització. Segons el ponent, les zones més sol·licitades seran les del centre de les ciutats, i el producte estrella un pis gran de quatre habitacions. En aquest sentit va afirmar que els pisos petits no tindrien sortida.

Per tancar la xerrada Gonzalo Bernardos va remarcar que la demanda d’habitatge es mantindrà i fins i tot podria créixer per què de cara al 2018 Espanya rebrà de nou emigració. Com a conclusió i segons Bernardos “les expectatives en el sector immobiliari de la Comarca són bones”.

Sectorial Immobiliàries

En el marc de la conferència la Unió Empresarial de l’Anoia va posar sobre la taula la proposta de crear una sectorial immobiliària, un grup de treball per promoure, dinamitzar i ajudar al sector. La proposta va ser molt ben rebuda entre els agents immobiliaris assistents.

Posteriorment es va obrir un debat per conèixer les preocupacions i problemàtiques més comunes com és el compliment de la llei (registre AICAT), la manca de difusió del sector, la imatge que transmeten al públic, entre altres. En aquest sentit es va parlar de crear un portal conjunt per promocionar els habitatges, fer algunes accions dirigides a millorar el prestigi del sector, conscienciar de la seva professionalitat a l’usuari, i donar-se a conèixer com un sector predisposat a treballar en la millora i promoció de la comarca.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.