L’eurodiputat Francesc Gambús participa al projecte Anoia Circular de la UEA

18.09.2018

Conèixer l’estat de les empreses anoienques en matèria d’economia circular, analitzar la gestió dels residus, els possibles recursos, les mesures de circularitat i sostenibilitat que apliquen…. Són alguns dels objectius del projecte Anoia Circular de la Unió Empresarial de l’Anoia. Però cal ser conscients que no estem sols. L’economia circular és un canvi essencial de model econòmic que afecta transversalment tots els sectors i a tots els països i territoris del món.

I és precisament per conèixer quin és l’estat de Catalunya i Europa en aquest canvi que l’eurodiputat del Parlament Europeu Francesc Gambús, és el convidat al 3r Esmorzar Circular de la UEA, un acte gratuït obert a tothom. Serà el divendres 28 de setembre al matí a la UEA.

Gambús, que ha treballat el paquet legislatiu sobre economia circular i l’informe de legislació ambiental veu l’economia circular com “un canvi de model productiu sota el paradigma de la sostenibilitat, centrat a reaprofitar els nostres recursos, fer la nostra economia sostenible i mantenir la capacitat de creació de riquesa d’aquesta economia sostenible”. “Creant llocs de treball, amb una economia capdavantera, intel·ligent i sostenible, oferirem un present i un futur a la nostra societat. Permetrà un estalvi de fins a 600.000M€ per a les empreses per la reducció del cost en la compra de materials” i un estalvi d’uns 500€ per llar a l’any en la factura energètica”.

En matèria d’ecodisseny, demana a la Comissió Europea i als Estats membres més recursos per apostar pel disseny ecològic, més ambició i rapidesa en l’adopció i execució de mesures, i incloure la remanufactura com a peça clau per reforçar l’economia circular. Gambús explica que “reglamentar millor la fase de disseny i fabricació dels productes és essencial” i que apostant per l’ecodisseny “es facilitarà la reutilització dels productes, seran més fàcils de desmuntar, més senzills de reparar i podrem combatre millor l’obsolescència programada, a la vegada que estalviarem danys al medi ambient i disminuirem els costos de fabricació”.

Anoia Circular

L’esmorzar circular del proper 28 de setembre amb Francesc Gambús, respon a un dels principals objectius del projecte Anoia Circular de la Unió Empresarial de l’Anoia, apropar l’economia circular i els seus elements a l’empresarial i societat, per tal de propiciar el canvi cap a una economia més circular, respectuosa i eficient.

En l’any que la UEA porta de projecte s’han visitat a més de 50 empreses i s’han realitzat trobades, reunions i tallers que donen bona mostra de la conscienciació creixent i la implicació de les empreses i la societat cap a aquest model econòmic, però encara hi ha molt camp per recórrer. En aquesta línia aquesta tardor arrenca el projecte “Connexions” amb taules especialitzades amb l’objectiu de estudiar i detectar possibles projectes, iniciatives i accions de simbiosi industrial i cooperació entre empreses.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.