Més de 400 empresaris al Sopar UEA presidit per Carles Puigdemont

30.06.2016

425 empresaris de l’Anoia i les comarques veïnes s’han reunit al recinte de l’Escorxador d’Igualada per celebrar el 16è Sopar Empresarial que convoca la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA). Una cerimònia que ha estat presidida per la màxima autoritat del país, el president Carles Puigdemont, i que ha comptat amb una nodrida representació d’autoritats institucionals i agents sòcioeconòmics.

Vuit empreses premiades
L’acte, que ha estat presentat per l’actor Quim Masferrer, tenia com a eslògan “Empresa, Territori i Talent” i ha servit per homenatjar i reconèixer diverses empreses que han destacat per la seva tasca durant l’any 2015. El premi UEA al gremi o institució se l’ha endut l’empresa d’economia social Abacus Cooperativa, el premi al compromís social ha estat per la paperera Pere Valls, el guardó a l’empresa innovadora se l’ha endut Intesis Software dedicada al hardware i software per a l’automatització d’edificis, Original Buff s’ha endut el premi a la capacitat emprenedora i, finalment, l’empresa de productes químics Quimser ha estat reconeguda amb el premi a la trajectòria empresarial.
A més dels premis UEA, en el transcurs de l’acte s’han donat també guardons en col·laboració amb altres entitats. El de TICAnoia se l’ha endut Cardiosos Global Protection per l’aplicació Cardiocity112, el premi Campus Motor Anoia ha estat pel corredor de motociclisme Jordi Viladoms i el de comunicació atorgat conjuntament per la UEA I el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha estat per Sílvia Giralt Estètica Avançada.

Blai Paco reclama millores en infraestructures per el progrés econòmic de les empreses
En els discursos institucionals, el president de la UEA Blai Paco ha reclamat una millora en les infraestructures, tant necessàries per al progrés econòmic de l’Anoia. A més de demanar la millora de la connexió ferroviària, Blai Paco ha reclamat també millores a la C-15, a la B-40 i a l’autovia A-2, assegurant: “el dèficit pressupostari de l’estat es fa palès en la mancança d’aquestes infraestructures bàsiques i necessitem l’acció enèrgica de la Generalitat per defensar-les”.
L’alcalde d’Igualada Marc Castells ha remarcat l’aposta municipal pel Campus Universitari, ja que “la formació universitària és una aposta estratègica i de futur per al territori”.
Ha tancat l’acte el president de la Generalitat Carles Puigdemont que feia la seva primera visita a l’Anoia des que va ser investit president ara fa mig any. Puigdemont ha assegurat que cal recuperar la “visió de país com a suma de territoris i centralitats diverses” i, referint-se a l’Anoia, ha remarcat que “l’aposta per la universitat i pel sector industrial és intel·ligent perquè és una aposta pels llocs de treball de qualitat i estables”. Puigdemont ha tancat l’acte agraint la feina dels empresaris que mantenen viu el teixit productiu i “fan possible que Catalunya segueixi sent un país que no perdi el tren de les revolucions industrials”.

Al Sopar Empresarial hi han assistit també el Secretari General de Foment, les diputades al Parlament de Catalunya, el President del Consell Comarcal de l’Anoia, la delegada del Govern a la Catalunya Central, la directora general d’Indústria, la directora General de Relacions Exteriors de la Generalitat a més de nombrosos alcaldes de la comarca, entre d’altres autoritats.

Després del sopar, la festa s’ha traslladat en un escenari informal on els assistents han pogut completar el networking tot fent una copa a peu dret.

16 anys cohesionant empresa i territori
El Sopar Empresarial va néixer l’any 2000 de la mà de la UEA amb l’objectiu de reconèixer la tasca dels empresaris i emprenedors de l’Anoia, i la trobada ha tingut continuïtat durant setze edicions, incrementant notablement el nombre d’assistents any rere any.

La trobada anual no només ha servit per reconèixer gran nombre d’empreses a través dels Premis UEA sinó que també ha servit perquè personalitats rellevants del país coneguessin de primera mà el teixit empresarial anoienc. Tots els presidents de la Generalitat de Catalunya des de Jordi Pujol han assistit al sopar, una llista que enguany ha completat l’actual president Carles Puigdemont.

 

 

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.