Neix la iniciativa RMOU, un projecte social d’economia circular que connecta el món empresarial i les escoles

22.02.2023

La Unió Empresarial de l’Anoia i la Fundació UEA, conjuntament amb un grup de docents han treballat amb el CRP de l’Anoia -Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia- amb l’objectiu principal de dissenyar i posar en pràctica una acció que pugui aportar actuacions al que es proposa a l’Agenda 20230 de l’Organització de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible.

Es tracta de la iniciativa RMOU, un projecte que permetrà la reutilització d’excedents de les empreses per a projectes de finalitat social i pedagògica, beneficiant als centres educatius i formatius de la comarca per tal que també donin una segona vida d’aquests materials, incorporant-los als seus treballs creatius, treballs manuals i activitats diverses.

El RMOU, sota el paraigua del CRP de l’Anoia, la Unió Empresarial de l’Anoia i la Fundació UEA, estarà vehiculat pel Mercat d’Intercanvi de la UEA fent possible aquest projecte d’economia circular entre les empreses  i els centres educatius i formatius de la comarca de l’Anoia. Un projecte que beneficiarà ambdues parts, empreses i centres, col·laborant de forma conjunta, i contribuint a la reducció de residus i a la reutilització.

A més, això també permet promoure la creativitat amb economia circular i que escola i empresa estiguin connectats pel clima, i actuant com a actors claus per a avançar per a un món més sostenible.

Les empreses poden fer les aportacions al RMOU a www.economiacircular.uea.cat/mercat-dintercanvi. Alhora, el sistema els permetrà tenir traçabilitat dels materials lliurats i fer seguiment dels projectes i activitats que els centres hagin incorporat aquests materials cedits per a finalitats pedagògiques i educatives.

El material que es pot lliurar en aquest projecte pot ser divers: bosses, mostraris (tèxtil, confecció, arts gràfiques…), robes, retalls, estovalles, fils, botons, cintes, cordons, cremalleres, bobines, rollups desactualitzats, catàlegs, pancartes, pintures, pots i recipients de plàstic, filferros, caragols, claus, molles, piquetes, espirals d’enquadernació, clips, vinils, CDs…

L’economia circular i Responsabilitat Social Corporativa (RSC) són un repte i una realitat que actuen com a  eina clau per a l’avanç cap a la sostenibilitat. Per això, des de la Fundació UEA i des de la UEA com a entitat empresarial, sempre treballaran en projectes que incentivin i impliquin a les empreses amb la seva Responsabilitat Social Corporativa, ja que les farà més competitives i responsables amb l’entorn.

Fins al moment, s’han adherit 15 centres educatius de la comarca.  Per qualsevol dubte relacionat amb el projecte, podeu adreçar-vos a la Fundació UEA a través del següent correu electrònic: economiacircular@uea.cat

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.