Oportunitats a Mèxic

26.01.2012

Avui ha tingut lloc a la Unió Empresarial de l´Anoia, una interessant jornada sobre Mèxic, a càrrec de Montserrat Feliu, Directora de Feliu Consultors, especialitzada en implantacions a l´exterior i l´empresari Jordi Serra director de Sertek, que ha explicat la seva experiència empresarial a Mèxic.

L´objectiu de la jornada ha estat el d´informar i aproximar a totes les empreses assistents les possibilitats d�inversió que aquest país ofereix. Montserrat Feliu ha presentat els aspectes claus de la internacionalització, ha dit que la decisió d´internacionalitzar-se ha de ser molt meditada i l´ empresa ha d´estar plenament preparada per sortir a l´exterior, un dels factors bàsics es el coneixement dels idiomes. Mèxic és un país que ha firmat amb l´estat espanyol molts convenis i això ofereix facilitats a les empreses, Feliu ha remarcat la importància de viatjar i conèixer sobre el terreny el país on ens volem implantar-nos i fer-ho vàries vegades.
Per la seva banda Jordi Serra de l´empresa Sertek ha explicat la seva experiència a Mèxic i ha donat una visió del país, de les característiques culturals i de la seva geografia . Ha comentat que Mèxic és un país molt influenciat pels EEUU i amb una bona percepció del producte europeu. En quant als aspectes culturals, tenen una visió empresarial molt diferent a la nostra. Serra ha coincidit amb Feliu en destacar la importància de viatjar prèviament el país de destí i la importància de tenir un bon assessorament legal fiscal i internacional previ.
L´acte ha estat seguit amb interès entre els assistents i ha generat un interessant i participatiu col•loqui
La Unió Empresarial de l´Anoia ha preparat un programa complert sobre internacionalització que tindrà lloc durant tot aquest any. Els propers seminaris temàtics que es realitzaran seran el del Marroc i Brasil.

Altres notícies

Anoia, patrimoni industrial – “La igualadina cotonera”

Anoia, patrimoni industrial – “La igualadina cotonera”

L'Anoia és vestigi i testimoni del seu passat industrial, territori i essència d'un imponent patrimoni industrial de llarga i reconeguda tradició, que avui dia reflecteix el que vàrem ser, el que som i el que ens projecta el futur. Des de la Unió Empresarial de...

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Origen de l’obligació El  passat 28 de desembre de 2022 es va publicar al  BOE el nou Reial Decret 1055/2022 d'envasos i residus d'envasos, que inclou l'obligació de la Responsabilitat Ampliada del Productor per als envasos industrials i comercials, així com altres...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.