Oportunitats a Mèxic

26.01.2012

Avui ha tingut lloc a la Unió Empresarial de l´Anoia, una interessant jornada sobre Mèxic, a càrrec de Montserrat Feliu, Directora de Feliu Consultors, especialitzada en implantacions a l´exterior i l´empresari Jordi Serra director de Sertek, que ha explicat la seva experiència empresarial a Mèxic.

L´objectiu de la jornada ha estat el d´informar i aproximar a totes les empreses assistents les possibilitats d�inversió que aquest país ofereix. Montserrat Feliu ha presentat els aspectes claus de la internacionalització, ha dit que la decisió d´internacionalitzar-se ha de ser molt meditada i l´ empresa ha d´estar plenament preparada per sortir a l´exterior, un dels factors bàsics es el coneixement dels idiomes. Mèxic és un país que ha firmat amb l´estat espanyol molts convenis i això ofereix facilitats a les empreses, Feliu ha remarcat la importància de viatjar i conèixer sobre el terreny el país on ens volem implantar-nos i fer-ho vàries vegades.
Per la seva banda Jordi Serra de l´empresa Sertek ha explicat la seva experiència a Mèxic i ha donat una visió del país, de les característiques culturals i de la seva geografia . Ha comentat que Mèxic és un país molt influenciat pels EEUU i amb una bona percepció del producte europeu. En quant als aspectes culturals, tenen una visió empresarial molt diferent a la nostra. Serra ha coincidit amb Feliu en destacar la importància de viatjar prèviament el país de destí i la importància de tenir un bon assessorament legal fiscal i internacional previ.
L´acte ha estat seguit amb interès entre els assistents i ha generat un interessant i participatiu col•loqui
La Unió Empresarial de l´Anoia ha preparat un programa complert sobre internacionalització que tindrà lloc durant tot aquest any. Els propers seminaris temàtics que es realitzaran seran el del Marroc i Brasil.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.