Picvisa obté el certificat B Corp per a la seva innovació en sostenibilitat

24.01.2024

L’empresa associada Picvisa ha obtingut la certificació B Corp, sent la primera empresa en el sector de la tecnologia de classificació per al reciclatge en obtindre-la.

El B Corp avalua el desenvolupament de gestió en conjunt de l’empresa, especialment, sobre cinc àrees d’impacte clau: la governança, els treballadors, la comunitat, el medi ambient i els clients.

 

Informació sobre Picvisa

Picvisa és una empresa innovadora de base tecnològica situada a Calaf. L’empresa ofereix solucions basades en robòtica, intel·ligència i visió artificial orientades al mercat nacional i internacional, especialment, en el món del reciclatge: de fet, Picvisa és protagonista del reciclatge automàtic del tèxtil al món. Picvis està especialitzada en el desenvolupament de solucions de visió artificial i robòtica aplicada al reciclatge. L’empresa desenvolupa programari de visió i intel·ligència artificial, aplicacions de solucions robòtiques i separadors òptics per a la recuperació de residus valoritzables. Picvisa desenvolupa la seva activitat internacionalment i té instal·lats més de 200 òptics que reciclen anualment, uns 2 milions de tones de residus, l’equivalent als que generen 4,5 milions de persones.

En els últims 4 anys, Picvisa ha treballat en una nova tecnologia que permetrà la classificació del tèxtil per a la recollida selectiva. Així, a través del separador òptic Ecosort Textil han vist un nou gap en el sector del tèxtil i han pogut innovar a través d’aquest producte que ja es comercialitza. Aquesta eina permet la classificació i separació automàtica de tèxtils tant per composició, color i/o forma mitjançant intel·ligència i visió artificial; una feina que, fins ara, no es podia fer tot de forma manual i la seva robotització la fa imprescindible. Picvisa té aquesta tecnologia implantada des de fa dos anys a La Corunya, en una planta que està actualment evitant que cada any, 2.200 tones de tèxtil acabin a l’abocador, i puguin per tant, ser reciclades.

Picvisa ha estat una de les 7 empreses seleccionades per l’Asia Innovation Programme 2022 de Fashion For Good, una fundació que treballa amb grans protagonistes de la indústria de la moda per trobar solucions innovadores que siguin millors per a les persones i el planeta.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.