Punt de llum a la subestació elèctrica Anoia

05.05.2015

Després de més d’un any i mig de feina, pressió i seguiment, la Unió Empresarial de l’Anoia ha rebut finalment una resposta des de Direcció General d’Energia pel que fa a la problemàtica de la Subestació Elèctrica de Vilanova del Camí.

Segons el Director General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, com a conseqüència de la instrucció de l’expedient administratiu que es va demanar des de la Unió Empresarial fa un any “Endesa i Incasol han manifestat que estan molt a prop d’arribar a un acord” els termes del qual es faran públics un cop s’hagi tancat dit acord.

Des de Direcció General d’Energia insisteixen que la subestació lluny de ser un fre a la inversió ha de ser un “argument d’atracció d’iniciatives empresarials”. És precisament per aquest precís motiu, per convertir la subestació en un actiu i no en una trava, que els últims 15 mesos la Unió Empresarial ha estat lluitant amb ferm per aconseguir un compromís d’Incasol i Endesa per tal que s’elimini el rescabalament degut al qual la comarca de l’Anoia i el seu teixit industrial pateixen un important greuge econòmic .

Un greuge respecte altres territoris

Aquest import suposa una important barrera d’entrada per a noves empreses que no poden assumir aquest cost i descarten instal·lar-se a la Conca d’Òdena, o per les mateixes empreses ja existents que necessiten un augment de potència o volen ampliar negoci i se’ls demana aquest pagament.

Feina de mesos

Malgrat la llarga espera aquesta és la resposta a la investigació i el seguiment que s’ha fet des de la UEA, a través de la Comissió d’Urbanisme i mobilitat, la CUMA.

Aquesta pressió territorial recordem va comptar amb l’important suport dels alcaldes de la zona que van signar el juny passat el Manifest “Per una Anoia Industrial” que es va fer arribar també a DG d’Energia. Aquest document estava signat pels alcaldes d’Igualada, Vilanova del Camí, Sta. Margarida de Montbui, Òdena, Castellolí, La Pobla de Claramunt, entitats com el Consell Comarcal, els gremis de Blanquers, Fagepi, Electricistes, Constructors, el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona i la mateixa UEA.

Aquesta unió demostra que la comarca, unida i treballant plegada, des del sector públic i privat, cap a un objectiu comú com recuperar la competitivitat del territori té força i és escoltada des de l’administració general.

La Unió Empresarial de l’Anoia es manté amatent a l’espera d’assolir finalment una resposta favorable per les empreses i el teixit industrial i econòmic de la comarca i manté el compromís de no deixar de treballar fins a aconseguir l’eliminació del rescabalament.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.