“Química a l’Escola”, un concurs adreçat als estudiants impulsat per la sectorial UEA Química

22.01.2019

Sabíeu que la química és present en tots els àmbits de la nostra vida? En la cuina i l’alimentació, en la roba, els jocs i joguines, els sabó, els medicaments…. Sabíeu que a l’Anoia hi ha més de 30 empreses que treballen en aquest sector? Són empreses que fan productes molt especials per l’agricultura, l’automoció, la farmàcia, tractaments de l’aigua… Totes elles són a la comarca i volen compartir amb les escoles, l’interès i les possibilitats d’un sector tan transversal. Per fer-ho han impulsat el projecte “Química a l’Escola”.

En la roda de premsa d’aquest matí, Marta Pijoan, de l’empresa química Proquip, ha explicat que “es tracta d’un concurs adreçat als estudiants de primària i secundària de les escoles de la comarca, i es basa en la realització d’un experiment o investigació relacionada amb la química a l’aula”. Els participants hauran d’utilitzar materials habituals o casolans, i enregistrar l’experiment en un vídeo. Tots els vídeos seran revisats pels membres de la UEAQuímica que patrocinen el concurs i escolliran un guanyador per cada categoria. Les empreses són: ABC Leather, Comercial Godó, Simar, Texcur, Atlas, Apliclor, Macasa Labin, Quimser, Proquip i Leather Química. Hi ha cinc categories, tres per primària i dues per secundària, cadascuna de les quals comptarà amb un premi de 300€ per comprar material de laboratori per l’escola.

Des de la sectorial UEA Química s’ha fet arribar a les escoles un petit document amb alguns experiments de mostra, però els alumnes, sobretot sota la tutela dels professors, podran elaborar altres experiments o investigacions que considerin interessants. Algunes escoles ja han mostrat el seu interès en participar al concurs, com és el cas de l’escola Mowgli, les Escolàpies, l’escola Castell d’Òdena, i Institut de Vallbona d’Anoia.

Xavier Bustos, portaveu de la sectorial, anima als centres escolars a participar en aquest projecte perquè “és una activitat diferent, didàctica i distesa per apropar la química als més menuts i fer atractiu al sector”. Des de la Unió Empresarial i des del mateix sector hi ha el convenciment que accions com aquesta permeten donar un punt de visibilitat a un sector industrial que, malauradament com tants d’altres, passen desapercebuts en el dia a dia de la ciutadania.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.