Quinze joves es formen en operacions de magatzem fruit de la col·laboració UEAQuímica-Ajuntament d’Igualada

15.06.2017

La sectorial d’empreses químiques de la Unió Empresarial de l’Anoia, la UEAQuímica, i l’Ajuntament d’Igualada van presentar aquest dimecres el curs formatiu que han ideat i desenvolupat d’Operacions Auxiliars i de Magatzem en Indústries i Laboratoris Químics. El curs, destinat espedíficament a joves, ha posat l’accent en la formació professionalitzadora a partir d’un itinerari formatiu detallat per la UEAQuímica.

El portaveu de la sectorial química, Joan Mateu, va explicar que el curs “és un molt bon exercici de col·laboració público-privada, del qual ens en sentim molt orgullosos“. La quinzena d’alumnes participants hi han après les nocions bàsiques del que es trobarien a les empreses químiques i adoberes: àcids, bases, soses… Concretament, han après a realitzar operacions de neteja i desinfecció de materials, equips i instal·lacions en les que s’utilitzen productes químics; realitzar operacions d’emmagatzematge de productes químics i relacionats, i realitzar operacions auxiliars elementals de laboratori i en els processos de la indústria química i afins. I, tot plegat, complementat amb el carnet de carretoner, frontal i retràctil, del tot necessari per treballar a les empreses químiques i tèxtils.

Des del consistori igualadí es recalca que iniciatives com aquesta tant ajuden a solucionar la manca de mà d’obra qualificada de la indústria com, alhora, donen una sortida laboral ràpida als joves que hi participen.

Els alumnes han cursat les matèries a l’Escola d’Enginyeria del Campus Universitari d’Igualada (EEI) i ara iniciaran pràctiques en empreses aprenent, entre altres, a netejar i desinfectar laboratoris, a operar amb productes químics en magatzem, a treballar amb carretons a les indústries i a donar suport a operacions elementals en laboratori i indústria química.

“Ara esperem que aquest curs de formació que s’ha organitzat sigui útil tant per al propi sector com, sobretot, per als alumnes que l’han cursat, i que això els ajudi a inserir-se en el mercat laboral. Perquè, en el fons, el que volem les empreses és contribuir a millorar l’ocupabilitat del nostre entorn, i que tots plegats sortim d’aquest període de crisi que, sembla, està començant a passar de llarg “, va recalcar Mateu.

La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, al seu torn, va recordar que l’Ajuntament de la capital de l’Anoia “treballa de la mà de diferents sectors industrials locals per a ajudar-los a incrementar la seva competitivitat impulsant a la ciutat i a la Conca d’Òdena aquelles accions de formació ocupacional, formació integrada, formació professional i formació universitària que contribueixin a cobrir la seva demanda”.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.