R. Térmens: Hem de ser capaços d´apropar les nostres paraules als fets, els nostres fets als objectius, i els objectius als nostres somnis

17.11.2014

Fill de la Segarra amb un bon record del seu pas per Can Colapi, home senzill, amb 22 anys a l’esquena com a emprenedor, va parlar amb el cor, l’emoció i el convenciment que des de llocs molt petits es poden fer grans coses: “No hi ha cap gran empresa que no hagi nascut d’una persona amb una idea”. Així Térmens va explicar el cas del creixement i la internacionalització de Taurus, que amb quinze anys ha passat a multiplicar per deu la seva facturació, compta amb 12 filials pròpies i 2.500 treballadors.

Va remarcar la diferència entre exportar i internacionalitzar-se, va remarcar que l’I+D+I no vol dir investigar en “coses estranyes” sinó també en procediments i “pensar que el que fas dia a dia sempre es pot millorar”, ja que per ell innovació no és inventar un producte nou, sinó innovar en la manera de fer les coses. Va parlar de tenir una cultura empresarial sostenible donant algunes directrius de la seva filosofia empresarial: posar la humilitat en l’ADN, la virtut per aprendre cada dia i no donar mai res per fet; l’austeritat com a concepte per l’equació de costos; i cuidar l’equip, tractar les potencialitats i respectar-les.

Com a empresari, treballador, implicat amb el negoci i l’empresa, Ramon Térmens va voler reivindicar també la figura de l’empresari, la seva dignitat i la de l’empresa, i el dret a l’error i el dret al fracàs, ja que no sempre les coses surten com un les planteja: “estem obligats a triomfar sempre, i si surt malament ningú ens ajuda. Hem de ser valents, ser capaços d’explicar el que pensem i el que necessitem, sense haver de quedar bé amb els que manen”. Térmens, gran defensor de la intel·ligència emocional aplicada a l’empresa i als equips humans que les fan funcionar, va lamentar que a Catalunya compartim poc les experiències i les iniciatives “hi ha vergonya d’explicar el que no ha anat bé. Un fracàs comporta un aprenentatge que pots aplicar en el teu model de negoci per què no es repeteixi”.

Els assistents van compartir amb Térmens algunes de les seves inquietuds i van preguntar-li per els compres i accions que han fet gran el Grup Taurus, una sobretaula que es va allargar en un ambient tranquil i distès on l’emprenedoria, l’aposta pels projectes empresarials i l’optimisme per les possibilitats de petites i grans empreses va fer del Dinar Empresarial UEA, una jornada per compartir i aprendre.

L’acte, realitzat a Sesoliveres, va ser possible gràcies al patrocini de Mútua General de Catalunya que en la seva aposta pel teixit empresarial de la comarca per una creença en les capacitats i les possibilitats dels sectors econòmics de la comarca col·labora amb els actes empresarials que organitza la Unió Empresarial de l’Anoia.

Una entitat que aposta per els empreses, MGC
Mútua General de Catalunya ha renovat el conveni amb la Unió Empresarial de l’Anoia cosa que suposa condicions preferencials pels associats en els diferents serveis que ofereix la mútua tant a nivell familiar com en els productes per empreses.

Així mateix el proper 2 de desembre a les 19h l’oficina de la Carretera de Manresa 131 de la Mútua General de Catalunya farà una jornada de portes obertes per a mostrar als mutualistes i a tots els ciutadans les oficines i els nous espais que no tenen cap cost pels mutualistes: espai negocis per fer reunions de treball, presentacions i xerrades, espai aniversaris, per poder organitzar una festa d’aniversari pels fills i l’espai estudi on s’hi desenvolupa l’ALOHA Mental Arithmetic, un innovador mètode pels nens per desenvolupar capacitats intel·lectuals de forma divertida.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.