Reinmet, projecte per impulsar el sector del metall

24.11.2016

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Odena (MICOD), els ajuntaments que en formen part, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), el gremi local del metall i les diferents empreses del sector, amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsen conjuntament el nou projecte REINMET, que persegueix enfortir i contribuir a l’impuls d’aquest àmbit industrial.

Els objectius de REINMET passen per crear espais de col·laboració públic privada com a estratègia d’intervenció territorial en el desenvolupament econòmic local; recolzar l’activitat del sector metall per contribuir a millorar la situació econòmica, l’ocupació i la cohesió social al territori; promoure la inserció de col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral, com ara joves, majors de 45 anys i aturats de llarga durada; cobrir el dèficit de professionals en l’àrea del metall a la comarca de l’Anoia; desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector que permeti als alumnes accedir a diferents oportunitats d’inserció laboral amb l’adquisició d’nes competències que responguin a les necessitats del sector; i desenvolupar un itinerari d’inserció laboral fonamentat en la formació pràctica i el contacte permanent amb les empreses del sector metal·lúrgic local.

Els impulsors, segons han avançat avui, es marquen com a fites desitjables afavorir una bona dinàmica de col·laboració de tots els agents que serveixi d’exemple de bones pràctiques per altres iniciatives futures semblants, també elaborar un esbós d’un primer projecte en el sector del metall que s’adeqüi a les necessitats empresarials i que s’ocupi de la promoció, recollir un llistat de necessitats de les empreses pel que fa a la mà d’obra professional, confeccionar una relació de perfils vacants d’aquest sector industrial, formar una quinzena de persones i aconseguir la contractació d’un mínim de vuit d’aquestes persones formades.

En concret, la formació que es planteja s’adreça a persones més grans de 25 anys, amb un mínim d’un any d’experiència laboral, graduats a l’ESO o graduats escolars i actualment en situació de desocupació. Se’ls impartiran 300 hores amb matèries com materials, metrologia, mecànica, mecanització, soldadura, electricitat, pneumàtica, hidràulica i formació i orientació laboral. Podran fer també 80 hores de pràctiques en empreses de la Conca d’Òdena. Els interessats a prendre-hi part podran sol·licitar una beca i les empreses podran accedir a bonificacions en la contractació.

Per part de la UEA, Paula Arias, ha afegit que aquest projecte ha estat possible per la implicació de les empreses del metall que han estat treballant i plantejant les necessitats i possibilitats pel sector, també en l’àmbit de la formació ocupacional. Antoni Crespi, de la seva banda, ha remarcat la bona voluntat del sector de seguir treballant per avançar plegats i ha agraït que l’administració aposti per un sector tan arrelat a la comarca com és el metall, i que té una manca real de professionals formats en el sector.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.