Reunió amb la Mancomunitat de l’Alta Segarra

09.02.2024

La Unió Empresarial de l’Anoia es va reunir amb la Mancomunitat de l’Alta Segarra, formada pels municipis de Calaf, Els Prats de Rei, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Sant Martí de Sesgueioles, Pujalt i Sant Pere de Sallavinera. Aquesta trobada tenia com a objectiu debatre des de la visió publicoprivada per a una estratègia territorial per al desenvolupament econòmic i turístic de l’Alta Segarra.

Els temes comentats varen ser la necessitat de personal i el treball que s’han de fer als centres educatius per donar a conèixer el teixit econòmic de l’Alta Anoia als joves, i així retenir el talent. També es va exposar la despoblació dels petits municipis i la reactivació econòmica, donant suport al teixit productiu. Un dels altres temes importants que es van posar sobre la taula va ser sobre l’oferta industrial dels municipis de l’Alta Segarra, i poder treballar plegats per a la captació d’inversions i ajudar a les empreses locals a créixer.

En aquesta reunió es va marcar la importància que juguen els alcaldes i alcaldesses dels municipis en la planificació territorial i comarcal des del punt de vista dels plans d’ocupació i així vetllar per a una concertació territorial i treballar com a lobby per a la millora econòmica del territori.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.