Segueix amb èxit el cicle de Píndoles d’Estratègia Empresarial de la UEA

21.09.2018

Aquest dimecres ha tingut lloc una nova edició del cicle de Píndoles d’Estratègia Empresarial de la Unió Empresarial de l’Anoia, un espai de debat per compartir experiències i coneixements sobre temàtiques relacionades amb el món de l’empresa, com per exemple: branding, vendes, transformació digital, lideratge, entre altres i que organitza la patronal anoienca en la seva missió d’ajudar a les empreses de la comarca a millorar la seva competivitat.

Una vintena de treballadors i empresaris de la comarca han assistit a la sessió d’avui i han pogut conèixer i aprendre una metodologia per a la gestió de projectes, tenint en compte que l’univers dels projectes és molt heterogeni perquè no existeix una que doni resposta a tot tipus de casuístiques. Sovint, sorgeixen preguntes i plantejaments sobre com gestionar el projecte quan les especificacions estan sotmeses a canvis freqüents, entre altres.

Tot i això, n’hi ha una que es distingeix de la gestió clàssica de projectes perquè és una eina de gestió adaptativa i no predictiva: és el cas del mètode Scrum, una metodologia innovadora, adaptativa i rigorosa per fer front a projectes especials o que estan en evolució.

La sessió formativa ha anat a càrrec de Juan Luis de los Ríos, enginyer tècnic industrial i especialista en la gestió de projectes i operacions. Segons de los Ríos, “aquesta metodologia necessita que els equips s’autogestionin i estiguin molt enfocats i motivats cap a l’objectiu final, és bàsic el treball en equip i que els integrants siguin molt flexibles”, ha explicat.

Des de la UEA, fruit de la necessitat de l’empresa i a la vegada, per millorar-ne la seva gestió, neix el Programa de Direcció de Projectes que començarà el proper 19 d’octubre. Per altra banda, seguint amb la línia de dotar eines i coneixement als empresaris i directius, el proper 5 d’octubre tindrà lloc la propera Píndola d’Estratègia Empresarial que tractarà sobre la millora del procés productiu de l’empresa.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.