S’impulsa la nova la comissió UEA autònoms per donar resposta a les demandes del col·lectiu

22.11.2023

Els autònoms i les autònomes són una part molt important del teixit empresarial del nostre territori. Actualment, a Catalunya, el col·lectiu d’autònoms està format per més de 500.000 persones i a la comarca de l’Anoia són prop de 8.000 persones. De fet, són un col·lectiu amb un pes específic important, que crea riquesa i genera ocupació i que, per tant, tenen un paper clau en la dinamització econòmica del territori.

A la Unió Empresarial de l’Anoia representen un 16% dels seus associats. Davant d’aquesta situació i per tal de donar resposta a les demandes dels socis autònoms de la UEA -sense treballadors a càrrec-, s’ha cregut necessari donar un impuls a aquest col·lectiu d’autònoms, impulsant la comissió de professionals autònoms integrada per 5 professionals autònoms. Aquest col·lectiu treballarà per coordinar les actuacions i serveis dirigits als associats de l’entitat. La comissió estarà integrada per les següents persones: Rosana Isasi (Valuem 2020), Myriam Val (Myriam Val Personal Shopper), Roger Bascones (Ómun), Víctor Garcia (Control Financer) i Aïda Torrens (ësc Ètica i Sostenibilitat Corporatives).

Les principals demandes dels autònoms, entre altres, es centren en la necessitat de disposar d’un espai on intercanviar experiències i que permeti oportunitats de negocis, expressar propostes,   fer un front comú per defensar els seus interessos  i crear  projectes conjunts, tot sota el paraigua, suport i protecció de la UEA.

En aquest sentit, la nova comissió s’ha marcat diversos eixos a treballar per tal de donar el màxim suport als autònoms; treballar per fer créixer la comunitat i ser un col·lectiu més fort i representatiu, ja sigui realitzant activitats per a ells per donar-los més visibilitat i crear escenaris que els permeti generar sinergies per col·laborar i créixer.

Com formar part d’UEA autònoms

UEA Autònoms està pensada per defensar els drets dels professionals  autònoms i les autònomes de l’Anoia i facilitar-los els recursos necessaris  perquè puguin  desenvolupar les seves tasques de la manera més senzilla possible i generar escenaris de cooperació i negoci. Per formar part del col·lectiu d’autònoms només cal ser soci de la UEA. El col·lectiu està obert a les persones físiques que realitzin de forma habitual, personal, directa, per compte propi una activitat econòmica o professional a títol lucratiu, donin ocupació o no a treballadors per compte d’altri.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.