Sindicats i patronal fan un front comú per instar l’impuls i reactivació econòmica de l’Anoia

28.09.2021

La situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha generat una important preocupació pel fort impacte social, laboral i empresarial que té i tindrà la pandèmia en un teixit empresarial que es troba amb dificultats i en un territori amb una elevada taxa d’atur que ratlla les 7.169 persones aturades segons les últimes dades publicades per l’Observatori de Treball i Model Productiu.

En aquest sentit, davant la situació social, laboral i empresarial que afronta i té el territori, els sindicats UGT (Unió General de Treballadors) de l’Anoia, Alt Penedès i Garraf; CCOO (Comissions Obreres) del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i El Garraf; i la patronal comarcal, UEA (Unió Empresarial de l’Anoia) fan un front comú d’acció per liderar conjuntament i instar a l’administració, la necessitat urgent d’actuació per a la reconstrucció econòmica, sostenible, inclusiva i social de la comarca.

Una vegada més, el consens i aliança entre sindicats i patronal permet que -davant la realitat detectada per a persones treballadores i empreses de la comarca- s’impulsi aquesta unitat per fer front per un canvi i aposta ferma per rebaixar l’índex d’atur, apostar per la formació i capacitació de la seva gent i per un canvi de model productiu basat en ocupació de qualitat i els sectors que aportin valor afegit, de futur, innovadors per guanyar competitivitat, consolidant l’aposta empresarial existent, l’especialització i fomentant la seva millora i creixement.

A través del “Manifest per l’impuls i la reactivació econòmica de l’Anoia”, sindicats i patronal fan una crida per tal que es defensi i s’apliqui un canvi i una estratègia de futur ferma, que a més, permeti un equilibri ponderat entre activitat empresarial amb mà d’obra de qualitat, paisatge i residència i un model territorial sostenible i respectuós amb el medi ambient, a grans trets. Entre d’altres peticions que es fan des de les tres organitzacions és la necessitat d’una societat més justa i cohesionada; que es generi ocupació estable i de qualitat -especialment, en el cas de dones, joves i persones aturades de llarga durada-; que s’impulsi l’activitat econòmica i empresarial de la comarca amb infraestructures i mobilitat sostenible, inversions, visibilitat i reforç de la indústria; i també, la modernització de l’administració pública, on els tràmits siguin àgils, fàcils i accessibles per a tothom.

Aquest manifest també posa en valor el paper de les entitats econòmiques i socials com a agents claus de transformació per la seva proximitat, experiència i acompanyament dels seus col·lectius; i es posen a disposició de tots els governs catalans i locals, agents socials i econòmics i ciutadania en general, per tal de col·laborar i sumar esforços en el desenvolupament d’aquesta reconstrucció.

El manifest ha estat presentat i llegit en roda de premsa davant els mitjans de comunicació i ha comptat amb l’assistència de Francesc Rica, secretari general d’UGT d’Anoia, Alt Penedès i Garraf; Josep M. Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf; i Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA).

El “Manifest per l’impuls i la reactivació econòmica de l’Anoia” serà entregat a l’administració pública, amb l’objectiu de fer arribar directament aquesta necessitat urgent d’actuació per a la reconstrucció econòmica i social de la comarca.

 

 

Altres notícies

Més d’una cinquantena de persones protagonitzen la primera Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones protagonitzen la primera Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones d’Empresa. Aquesta primera trobada va estar organitzada per la comissió d’empresàries i directives de l’ACEB i la...

La 23a Nit UEA plasmarà la fortalesa del teixit empresarial

La 23a Nit UEA plasmarà la fortalesa del teixit empresarial

Amb “Som fortalesa”, la Unió Empresarial de l’Anoia organitza una nova edició de la Nit Empresarial UEA, l’acte de referència i reconeixement del sector econòmic i del teixit empresarial de la Catalunya Central: vint-i-tres anys de reconeixement, cohesió i aposta pel...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.