Sindicats i patronal fan un front comú per instar l’impuls i reactivació econòmica de l’Anoia

28.09.2021

La situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha generat una important preocupació pel fort impacte social, laboral i empresarial que té i tindrà la pandèmia en un teixit empresarial que es troba amb dificultats i en un territori amb una elevada taxa d’atur que ratlla les 7.169 persones aturades segons les últimes dades publicades per l’Observatori de Treball i Model Productiu.

En aquest sentit, davant la situació social, laboral i empresarial que afronta i té el territori, els sindicats UGT (Unió General de Treballadors) de l’Anoia, Alt Penedès i Garraf; CCOO (Comissions Obreres) del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i El Garraf; i la patronal comarcal, UEA (Unió Empresarial de l’Anoia) fan un front comú d’acció per liderar conjuntament i instar a l’administració, la necessitat urgent d’actuació per a la reconstrucció econòmica, sostenible, inclusiva i social de la comarca.

Una vegada més, el consens i aliança entre sindicats i patronal permet que -davant la realitat detectada per a persones treballadores i empreses de la comarca- s’impulsi aquesta unitat per fer front per un canvi i aposta ferma per rebaixar l’índex d’atur, apostar per la formació i capacitació de la seva gent i per un canvi de model productiu basat en ocupació de qualitat i els sectors que aportin valor afegit, de futur, innovadors per guanyar competitivitat, consolidant l’aposta empresarial existent, l’especialització i fomentant la seva millora i creixement.

A través del “Manifest per l’impuls i la reactivació econòmica de l’Anoia”, sindicats i patronal fan una crida per tal que es defensi i s’apliqui un canvi i una estratègia de futur ferma, que a més, permeti un equilibri ponderat entre activitat empresarial amb mà d’obra de qualitat, paisatge i residència i un model territorial sostenible i respectuós amb el medi ambient, a grans trets. Entre d’altres peticions que es fan des de les tres organitzacions és la necessitat d’una societat més justa i cohesionada; que es generi ocupació estable i de qualitat -especialment, en el cas de dones, joves i persones aturades de llarga durada-; que s’impulsi l’activitat econòmica i empresarial de la comarca amb infraestructures i mobilitat sostenible, inversions, visibilitat i reforç de la indústria; i també, la modernització de l’administració pública, on els tràmits siguin àgils, fàcils i accessibles per a tothom.

Aquest manifest també posa en valor el paper de les entitats econòmiques i socials com a agents claus de transformació per la seva proximitat, experiència i acompanyament dels seus col·lectius; i es posen a disposició de tots els governs catalans i locals, agents socials i econòmics i ciutadania en general, per tal de col·laborar i sumar esforços en el desenvolupament d’aquesta reconstrucció.

El manifest ha estat presentat i llegit en roda de premsa davant els mitjans de comunicació i ha comptat amb l’assistència de Francesc Rica, secretari general d’UGT d’Anoia, Alt Penedès i Garraf; Josep M. Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf; i Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA).

El “Manifest per l’impuls i la reactivació econòmica de l’Anoia” serà entregat a l’administració pública, amb l’objectiu de fer arribar directament aquesta necessitat urgent d’actuació per a la reconstrucció econòmica i social de la comarca.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.