S’inicia el primer programa formatiu impulsat per la UEA i la UdL

19.10.2018

La Unió Empresarial de l’Anoia, seguint la seva ferma aposta per la formació dels professionals, ha impulsat un nou programa formatiu, en aquesta ocasió enfocat als Sistemes d’Operacions en entorns de Producció, és a dir, per optimitzar els processos productius de les empreses.

El Programa d’Operacions en Entorns de Producció és la primera formació que la Unió Empresarial de l’Anoia porta a terme conjuntament amb la Universitat de Lleida, i té el suport de l’Ajuntament d’Igualada i el Campus Universitari.

La formació compta amb la participació de 20 alumnes d’empreses de tota la comarca i sectors heterogenis, i dona resposta a les necessitats de formació que més de 80 empreses van posar de manifest en el treball de prospecció que va realitzar la UEA durant el 2018. D’aquesta manera, el Programa formatiu ajudarà a les empreses a augmentar la seva eficiència, la seva capacitat productiva i la velocitat del procés; però a la vegada, els coneixements adquirits també permetran que les empreses puguin millorar el servei al client, la seva posició financera i que puguin reduir el seu endeutament, ja sigui pel que fa als costos, als estocs i als rebutjos (mermes).

A l’acte d’inauguració del programa, que va tenir lloc a les instal·lacions del Campus Universitari d’Igualada, el vicerector de la UdL, Ferran Badia, va afirmar que aquest programa seria “el primer d’una llarga col·laboració iniciada amb la Unió Empresarial de l’Anoia ja que des del primer dia hi ha molt bona entesa entre les dues entitats”. Per la seva banda, la gerent de la UEA, Paula Arias, va destacar la gran acollida del programa formatiu per part de les empreses, va reconèixer que “és un honor tenir a la UdL com a partner en l’àmbit de la formació i el coneixement” i també va agraïr a l’Ajuntament d’Igualada el suport fidel que sempre ha demostrat per la millora del coneixement dels professionals de la comarca i que es constata des que el 2015 es va iniciar el primer programa de formació executiva al Campus Universitari d’Igualada.

Des de l’Ajuntament d’Igualada, la regidora de Promoció Econòmica, Patrícia Illa, va parlar de la satisfacció per part del consistori de tenir unes instal·lacions universitàries en ple rendiment i que, “ara mateix, ja s’estan quedant petites per a poder impartir totes les titulacions previstes”. Per Illa “la col.laboració amb la UdL ha permès poder ampliar l’oferta formativa de graus i postgraus, fet que comporta que s’hagi de tirar endavant la construcció del nou Campus vinculat a la Salut”.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.