Taula rodona: què fan les empreses amb el meu CV?

20.07.2016

Dins del marc del projecte Apropa’t a l’empresa, el passat dia 20 de juliol va tenir lloc una taula rodona a Piera que va comptar amb la presència de 5 especialistes dels Recursos Humans de la nostra Comarca, Joan Regordosa de J. Regordosa Selecció de RRHH, Manel Macià de Talentia Gestió, Montse Clemente de Grup Carles , Rafel Campoy d’Eurofirms ETT i Antonia Cots de Synergie ETT.

L’acte que es va realitzar al Casal per a Joves i Grans de Piera va comptar amb una nombrosa presència de públic. La benvinguda va anar a càrrec del Regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Josep Llopart, qui va remarcar la importància de dedicar una jornada a analitzar com fan les empreses el procés de selecció de personal

En les seves intervencions els ponents van explicar com fer-se visible als ulls del seleccionador i també com funcionen els processos de selecció, fent especial èmfasi a la importància de l’actitud a l‘hora de buscar feina, una tasca que cal fer amb positivisme, iniciativa i autoconfiança. També van aconsellar als assistents sobre com fer un bon currículum de feina, ja que un currículum mal fet ens fa perdre oportunitats.

Entre les competències més valorades actualment per les empreses els ponents van destacar la polivalència, proactivitat, autonomia, creativitat, flexibilitat, responsabilitat, compromís amb l’empresa, orientació al client…I es va remarcar, sobretot, la importància dels idiomes, especialment el domini de l’anglès per accedir al món laboral.

Els ponents també van comentar alguns dels perfils professionals que les empreses sol·liciten a les seves consultories i que a vegades no es poden cobrir: perfils administratius amb idiomes, professionals del sector tecnològic, programadors informàtics, enginyers… i també gent amb ofici, especialment pel sector metall, un dels que actualment ofereix més oportunitats laborals ( mecànics, electromecànics, torners, fresadors..). Tot i així, aquest tipus d’empreses també reben altres ofertes de perfils diversos. Qualsevol persona desocupada pot utilitzar la via de les consultories o les ETT per cercar una oportunitat laboral.

Els ponents van finalitzar amb un missatge d’optimisme pels assistents remarcant la importància de no tancar-se mai a adquirir nous aprenentatges i sobretot mantenir una actitud positiva.

El proper mes de setembre i dins el projecte “ Apropa’t a l’empresa” tindrà lloc una nova taula de formació on, aquesta vegada, els empresaris seran els protagonistes.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.