Trobada estratègica entre la UEA i el Port de Barcelona

05.02.2020

La Unió Empresarial de l’Anoia, en línia amb la seva missió d’ajudar a millorar la competitivitat empresarial i fer avançar la comarca econòmicament, es va reunir amb els responsables del Port de Barcelona per tal de conèixer la seva estratègia de treball i intentar crear possibles col·laboracions amb la comarca de l’Anoia i la seva patronal.

Santiago Garcia-Milà, subdirector general del Port de Barcelona, i Jordi Torrent, cap d’Estratègia, van explicar a la UEA que una de les funcions del Port de Barcelona, a més de gestionar les entrades i sortides de mercaderies per mar, és precisament “treballar per a les empreses i estar al seu servei”. Segons Garcia-Milà “el Port és un instrument que fa funcionar el territori i per això nosaltres tenim present que cal vetllar per les empreses”. En aquesta línia, el cap d’estratègia del Port va afegir que “també treballen per atraure inversions”.

En aquest sentit, ambdós responsables del Port van coincidir en afirmar que l’Anoia té possibilitat per créixer industrialment, que està molt ben situada geogràficament, i compta amb l’A2, una via principal que connecta el territori amb Europa i Espanya. De fet, van afirmar que “com a Port tenim identificada l’Anoia com a zona per a possibles inversions”. També van manifestar, però, que “a la comarca li cal millorar la comunicació amb tren, tant per transport de mercaderies com de persones”. Santiago Garcia-Milà, subdirector general del Port de Barcelona, va explicar que “cada vegada és més important el transport ferroviari, però també cal ser conscients que no totes les capitals poden tenir una terminal ferroviària intermodal”.

Abans de finalitzar la reunió, els representants del Port de Barcelona van agrair a la UEA la convocatòria de la trobada ja que “és una oportunitat directe per conèixer les necessitats del territori”, i van posar-se a disposició de la patronal anoienca per tal de poder crear algun tipus de sinèrgia o col·laboració.

La UEA valora molt positivament la reunió amb el Port de Barcelona i considera important mantenir aquestes trobades i crear escenaris per col·laborar i cooperar amb altres entitats i organismes publico privats, ja que el temps ha demostrat que aquesta fórmula funciona.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.