UEA turisme presenta un plànol i guia de cellers i propostes enoturístiques de la comarca per posar-ho en valor

15.06.2021

L’Anoia és un territori muntanyes, turons i planes de vinyes amb varietats pròpies i arrelades que ens regalen vins i caves excepcionals. Un territori amb passat, present i futur vitivinícola: de fet, l’Anoia té prop d’una vintena de cellers i bodegues amb tradició i història.

Sota els objectius de sumar com a sector i donar visibilitat i reivindicar a la vegada que l’Anoia és territori vitivinícola de qualitat ha nascut una guia per posar-ho en valor de la mà del grup d’enoturisme d’UEA Turisme -sectorial que aglutina i representa les empreses relacionades en aquest sector a través de la Unió Empresarial de l’Anoia-. Fins el moment, la Guia de cellers i propostes enoturístiques està formada per 10 cellers: Pla de Morei, Maria Casanovas, Cava Pagès Entrena, Mas Rodó, Caves Bohigas, Can Feixes – Huguet, Celler Can Vich, Caves Mungust, Celler Grau i Grau i El Violinista.

La guia està disponible en paper i en format digital, i conté a la vegada, tot un seguit de propostes i recomanacions enoturístiques que ofereixen aquests cellers -des de visites guiades, tastos, maridatges, cupatges, esmorzars, caminades, degustacions…- i també un plànol de l’Anoia que mostra les localitzacions respectives dels cellers que apareixen en aquesta guia.

Aquesta guia s’ha presentat aquest dimarts al matí en roda de premsa davant els mitjans de comunicació. En la presentació, Carles Carol -representant de la Junta Directiva de la UEA- ha destacat tota la feina des de la sectorial de turisme, especialment, fent costat al sector que tantes afectacions i restriccions ha patit per fer front a la pandèmia: “Durant tots aquests mesos hem treballat colze a colze amb formacions, networkings, trobades, reunions i també hem impulsat una Guia d’empreses, establiments i professionals turístics de l’Anoia i que compta amb més de 80 participants. Tot plegat ha tingut una bona acollida i acceptació, per això, avui fem un pas més i us presentem aquesta guia, on us convidem a conèixer de prop i amb experiències úniques i inoblidables. L’Anoia és terra de cellers, caves, vinyes i bodegues i per això, volem que la població conegui, gaudeixi i senti l’Anoia més enoturística”.

Carol s’ha mostrat esperançat davant que tot i haver passat un any molt dur per al sector, ara s’està començant a arrencar de nou i que “esdeveniments com l’E-bike Tour, Tous és llegenda, l’European Balloon Festival, entre altres, porten gent a la comarca i és molt bo per al sector” i que el sector “té ganes i està preparat”.

D’altra banda, Maria Sánchez de Pla de Morei i representant dels cellers a la junta d’UEA Turisme ha explicat com va néixer aquesta guia de caves i cellers, arran d’unes sessions de networking que es van fer a través de la sectorial de la Unió Empresarial i que a partir de llavors, “vam començar a posar-nos en contacte quatre cellers, i vam començar a fer trobades a cadascun dels cellers. Aquí vam tenir la idea de fer un catàleg, una mostra de propostes d’enoturisme a l’Anoia; especialment, per posar en valor aquest servei i aquest producte, i sobretot, fer-lo visible. De moment, som 10 cellers però esperem sumar molts més i per explicar-vos com fem la nostra feina i pugueu tastar els resultats d’una feina feta amb molta passió”.

També durant la presentació, Joan Pagès del celler Pagès Entrena – i un dels impulsors de la iniciativa i expert en enoturisme- ha fet un repàs de la força que té el sector a la comarca, exposant en context la seva història, tradició i passat: “És molt important aquesta aposta que presentem avui perquè s’ha d’explicar, molta gent no ho sap” i que “Hem de posar en valor totes les varietats, els tipus de cultius, els cellers que existeixen, des dels més antics que s’han renovat generació rere generació als projectes recents que també s’han impulsat amb molta il·lusió”. Aquesta guia es trobarà a tots els cellers i diversos punts d’interès de la comarca. Per visualitzar-la de forma digital, es pot veure a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/3wqvgfK

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.