Una delegació d´Hondures visita la comarca i estableix contactes amb empreses anoienques

30.11.2015

Entre els projectes internacionals que està desenvolupant la Unió Empresarial de l’Anoia destaca el projecte de cooperació al desenvolupament a Hondures. Es tracta d’un pla de caire medi ambiental, que té per objectiu realitzar un estudi per construir un abocador, i evitar la contaminació, el deteriorament de l’entorn, i l’impacte que generen els residus sòlids en la població, el sòl, la fauna i flora de la zona.

En el marc d’aquest projecte, a finals de novembre una delegació d’Hondures dels municipis de Guanaja i Trujillo va visitar la comarca i altres poblacions catalanes d’interès pel projecte.

Durant la seva estada a l’Anoia, l’alcalde de l’Illa de Guanaja, i el Tècnic de la Municipalitat de Trujillo, acompanyats del president de la UEA, Blai Paco, van viatjar fins a Formentera per poder compartir experiències i models de gestió entre poblacions de característiques similars. Van intercanviar inquietuds sobre tot allò que una illa és pot trobar a l’hora de tenir tot els serveis necessaris per a atendre els turistes i també les necessitats de la seva població: energia, aigua, residus, transport.

Per conèixer com s’ha de fer la implantació d’una planta de residus i tot el marc legislatiu al qual s’ha de cenyir, la delegació hondurenya es va reunir amb l’Agència Catalana de Residus, entitat amb 25 anys d’experiència. Al llarg de la seva estada també van visitar el dipòsit controlat de Castellolí per aprendre’n el seu funcionament i van conèixer el model de gestió de l’abocador d’Olot.

Hondures és un país que pateix una deficiència de serveis bàsics important, i en aquest sentit la UEA va organitzar diverses reunions entre els hondurenys i empreses de la comarca del sector mediambiental i subministrament bàsics, com l’aigua i l’energia. L’objectiu era ajudar i assessorar als hondurenys en diferents possibilitats de solució sobre aquestes problemàtiques que pateixen, i a la vegada facilitar contactes a les empreses anoienques.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.