Vallbona incentiva l’arribada de noves empreses bonificant taxes i impostos

27.04.2022

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia vol atraure noves empreses al municipi amb el pla ‘Inverteix a Vallbona, inverteix bé’ que ofereix bonificacions a les taxes i impostos municipals per a aquest 2022. A aquests incentius cal sumar que les impreses interessades tenen a disposició sòl industrial als polígons de La plana i del Carol, situats a tocar de la C-15, a 10 minuts de l’A-2 a Igualada i a poc més de 20 minuts de l’AP-7, així com amb comunicació directe per tren amb Barcelona.

L’Impost sobre els béns immobles (IBI) es bonifica en un 50% a les noves empreses que s’instal·lin als polígons de Vallbona d’Anoia i creïn 5 llocs de treball i que dos dels quals com a mínim siguin per a dones; en un 50% a les noves empreses que s’instal·lin a la resta del municipi i creïn 1 lloc de treball; i en un 30% a les empreses ja existents que ampliïn la plantilla, en funció del nombre de nous treballadors i del tipus de jornada laboral que facin.

Les empreses establertes al municipi també es poden beneficiar d’una bonificació del 50% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres en la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic de captadors tèrmics que suposin un estalvi mínim del 50% del consum elèctric, i en la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que suposin un 25% o més d’estalvi del consum elèctric. Comptaran a més amb una bonificació del 50% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica en els vehicles elèctrics, híbrids i els que utilitzin com a combustible biogàs, gas natural comprimit, metanol, hidrogen o derivats d’olis vegetals.

També s’ofereix la reducció proporcional de l’Impost sobre Activitats Empresarials als locals que duguin a terme durant més de 3 mesos obres que els obliguin a tancar, i una bonificació proporcional d’aquest impost durant 5 anys si s’incrementa la plantilla en un mínim de 3 treballadors, si com a mínim un d’ells és una dona.

Per acabar, l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia també bonificarà amb un 30% les instal·lacions que s’ubiquin en un dels dos polígons industrials del municipi, i oferirà bonificacions del 15 al 50% en les construccions d’empreses segons si són de nova implantació o ja existents que facin ampliacions o millores; aquesta bonificació dependrà del nombre de treballadors i del tipus de jornada que aquests facin.

http://www.vallbonadanoia.cat/

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.