Vallbona incentiva l’arribada de noves empreses bonificant taxes i impostos

27.04.2022

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia vol atraure noves empreses al municipi amb el pla ‘Inverteix a Vallbona, inverteix bé’ que ofereix bonificacions a les taxes i impostos municipals per a aquest 2022. A aquests incentius cal sumar que les impreses interessades tenen a disposició sòl industrial als polígons de La plana i del Carol, situats a tocar de la C-15, a 10 minuts de l’A-2 a Igualada i a poc més de 20 minuts de l’AP-7, així com amb comunicació directe per tren amb Barcelona.

L’Impost sobre els béns immobles (IBI) es bonifica en un 50% a les noves empreses que s’instal·lin als polígons de Vallbona d’Anoia i creïn 5 llocs de treball i que dos dels quals com a mínim siguin per a dones; en un 50% a les noves empreses que s’instal·lin a la resta del municipi i creïn 1 lloc de treball; i en un 30% a les empreses ja existents que ampliïn la plantilla, en funció del nombre de nous treballadors i del tipus de jornada laboral que facin.

Les empreses establertes al municipi també es poden beneficiar d’una bonificació del 50% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres en la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic de captadors tèrmics que suposin un estalvi mínim del 50% del consum elèctric, i en la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que suposin un 25% o més d’estalvi del consum elèctric. Comptaran a més amb una bonificació del 50% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica en els vehicles elèctrics, híbrids i els que utilitzin com a combustible biogàs, gas natural comprimit, metanol, hidrogen o derivats d’olis vegetals.

També s’ofereix la reducció proporcional de l’Impost sobre Activitats Empresarials als locals que duguin a terme durant més de 3 mesos obres que els obliguin a tancar, i una bonificació proporcional d’aquest impost durant 5 anys si s’incrementa la plantilla en un mínim de 3 treballadors, si com a mínim un d’ells és una dona.

Per acabar, l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia també bonificarà amb un 30% les instal·lacions que s’ubiquin en un dels dos polígons industrials del municipi, i oferirà bonificacions del 15 al 50% en les construccions d’empreses segons si són de nova implantació o ja existents que facin ampliacions o millores; aquesta bonificació dependrà del nombre de treballadors i del tipus de jornada que aquests facin.

http://www.vallbonadanoia.cat/

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.