enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

Les empreses del metall fan pinya per aconseguir millores pel sector

Divendres 27/05/2016

Forum Metall
Mecanitzats, fundició, construcció de maquinària, subministradors, manteniment industrial, automatismes, tallers,… El metall, transversal i present en tots els sectors empresarials de la comarca és un dels principals motors econòmics de l'Anoia, amb un important volum de negoci i ocupant un 18% de la població activa de la comarca.

Una important representació d'empreses d'aquest ram va reunir-se divendres passat en el Fòrum empresarial Metall Anoia, un dinar que va ser un punt de trobada entre empreses que va permetre establir contactes, conèixer-se i intercanviar opinions i experiències.

forum metall
Les empreses assistents van coincidir en les principals demandes del sector, especialment la necessitat de col·laborar entre sí, fent pinya, aprofitant les sinergies com a sector i van valorar especialment la trobada. També van destacar la necessitat d'obrir-se al mercat internacional, que algunes empreses no saben com començar,  i molt  especialment van posar sobre la taula la manca de personal format, especialitzat i qualificat, una necessitat de gent de taller i joves amb ganes de treballar per un sector viu que ara mateix no poden cobrir. Les empreses coincidiren en assenyalar la importància que els futurs professionals, que han d'encarrilar la seva formació, vegin en el metall una bona opció de futur com la que és, amb feina prop de casa i en un sector amb un bon conveni salarial.

forum metall
La trobada va comptar també amb la presència i la intervenció dels representants del Centre Metal·lúrgic CENTREM, que van exposar els punts principals en la negociació actual del conveni laboral del metall així com també els elements claus de la 4ª revolució industrial, la vinculació de les noves tecnologies amb la maquinària i com les empreses del metall poden ser més competitives amb qualitat i innovació a través  d'aquest canvi.
forum metall

Per la seva banda la regidora de dinamització econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón va emfatitzar el suport amb què el sector compta per part de l'administració, posant-se a disposició de les empreses a qui va animar a fer demandes concretes per ser efectius i remar plegats en una sola direcció.

Des de la Unió Empresarial es valora molt positivament aquesta trobada que es va allargar en un sobretaula compartint inquietuds, problemàtiques i ganes de millorar el sector.

 

Una taula treball oberta i activa

El grup UEA Metall s'organitza en una taula de treball que reuneix periòdicament empreses del sector metal·lúrgic per posar sobre la taula necessitats i propostes concertes i treballa per aconseguir millores pel sector. Ja s'ha començat a treballar en l'àmbit de la formació professional, la formació contínua pel sector i la visibilitat de les empreses del ram, i creant també una borsa de subcontractació online, amb ofertes i demandes de serveis industrials. El grup està obert a totes les empreses del sector que vulguin participar-hi.

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92