enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

Finalitza amb èxit “Química a l’Escola”, el concurs impulsat per la UEA Química per apropar la química a les aules

Dijous 13/06/2019

 El concurs ha estat obert a totes les escoles de la comarca. S'hi han presentat 12 escoles diferents, participant en un total de 41 vídeos

 Pròximament, tots els vídeos que han participat al projecte estaran disponibles a la pàgina web de la Unió Empresarial de l'Anoia

Aquest matí, l'escola “Les Passeres” de Castellolí ha acollit la darrera de les entregues dels premis del concurs “Química a l'Escola”, un concurs adreçat als estudiants anoiencs i impulsat per la sectorial UEA Química. El concurs, que ha finalitzat amb èxit, ha estat adreçat als estudiants de primària i secundària de les escoles de la comarca, i s'ha basat en la realització d'un experiment o investigació relacionada amb la química a l'aula per part dels alumnes.

Passeres Castellolí 1

L'objectiu d'aquest concurs ha estat el d'apropar la química i el sector als més joves de la comarca. Els participants han hagut d'utilitzar materials habituals o casolans i enregistrar l'experiment en un vídeo. Tots els vídeos han estat revisats pels membres de la UEA Química que han patrocinat el concurs i han escollit els premiats per cadascuna de les categories de primària i secundària. Les empreses participants han sigut: ABC Leather, Comercial Godó, Simar, Texcur, Atlas, Apliclor, Macasa Labin, Quimser, Proquip i Leather Química.

Logos Patrocinadors

Èxit de participació

En aquest sentit, el concurs ha estat obert a totes les escoles de la comarca. S'hi han presentat 12 escoles diferents -dels municipis anoiencs de Castellolí, Òdena, Vallbona i Igualada-, participant en un total de 41 vídeos.  Les escoles que han participat al concurs “Química a l'Escola” són: Escola Les Passeres de Castellolí, Castell d'Òdena, Ateneu Igualadí, Garcia Fossas, Garcia Lorca, Escolàpies, Emili Vallès, Mowgli, Acadèmia Igualada, Escola Anoia, Institut Vallbona d'Anoia.

Les escoles premiades han rebut material de laboratori valorat en 300 €, composat per termòmetres, vasos de precipitat, embuts, provetes, bàscules, varetes, vidres de rellotges, plaques de petri, lupes... Els guanyadors han estat els següents: a la categoria 1 (1r i 2n de primària), el primer premi ha estat per l'escola Les Passeres de Castellolí.

Escola Passeres 2

En les categories 2 i 3, degut al gran nombre de vídeos presentats, el jurat va decidir donar també 2 segons premis de 150€ valorant així l'elevada participació. Així doncs, a la categoria 2 (3r i 4t de primària) el primer premi ha estat per l'escola Ateneu Igualadí i el segon premi per l'Escola García Fossas.

Ateneu Igualada

A la categoria 3 (5è i 6è de primària), el primer premi per l'Escola Mowgli i el segon premi, per l'Escola Escolàpies. Per últim la categoria 4 (ESO), el primer premi l'ha rebut l'Institut Vallbona d'Anoia.

Mowgli

Escolapies

Un concurs per fomentar les vocacions industrials entre els més joves

Xavier Bustos, portaveu de la sectorial UEA Química ha agraït a totes les escoles la seva participació, així com també ha ressaltat la satisfacció de tots els membres del jurat. En aquest sentit, Bustos ha destacat que tots els experiments presentats han estat molt diversos i originals  “i que en tots els vídeos s'hi ha demostrat els coneixements que han estat adquirint a l'hora de realitzar-lo.

Bustos també ha destacat que tot i estar molt contents amb el resultat d'aquest concurs “és un projecte que va en la línia que també té la UEA pel que fa al foment de les vocacions industrials entre els més joves, apropar-los la passió i el coneixement dels sectors industrials, que vegin què es fa a la comarca” i que “la indústria química té un pes molt important a l'Anoia i és una bona sortida professional”.

Una mostra de la implicació empresarial en l'educació i teixit social de la comarca

El portaveu de la sectorial química ha conclòs que com a entitat “comptar amb la participació i la implicació de les empreses és un luxe i dona fe de la implicació que l'empresariat anoienc té amb l'educació i amb el teixit social de la comarca”. Tots els membres del jurat s'han mostrat molt satisfets amb la iniciativa i han afirmat que és possible que al proper curs escolar, es faci alguna acció similar. Pròximament, tots els vídeos que han participat al projecte estaran disponibles a la pàgina web de la Unió Empresarial de l'Anoia. Des del sector s'anima a les escoles i a els famílies a afavorir aquest interès pel sector químic, i els altres sectors industrials tan presents al territori.

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92