enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

La UEA i Espai Malla es reuneixen i visiten l’exposició d’objectes fets per tots els voluntaris de l’espai Malla

Divendres 05/02/2021
 Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l'Anoia va destacar que aquesta exposició és una clara mostra de la generositat i compromís del món social i empresarial de l'Anoia

El passat mes de gener la Unió Empresarial de l'Anoia es va reunir amb els representants de l'espai Malla, un espai que formen part de forma altruista i col·laborativa una xarxa d'empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers i persones voluntàries disposades a col·laborar plegades, que va néixer gràcies al confinament perimetral viscut a la Conca d'Òdena, amb l'objectiu d'aportar coneixement, eines de fabricació i distribució de material sanitari de protecció durant els durs mesos del confinament per la Covid-19.

espai malla 1

En aquest cas, l'Espai Malla a l'exposició anomenada “Malla-Covid19, la resposta de l'enginy” ha volgut compartir també amb la UEA l'experiència del voluntariat de les més de 100 persones que formen part d'aquesta gran iniciativa social. A través d'aquesta visita, Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l'Anoia, va destacar que aquesta exposició és una mostra clara de la generositat i el compromís del món social i empresarial de l'Anoia. En aquesta línia, Domènech va felicitar la iniciativa i als voluntaris d'aquest col·lectiu per tal de dotar i fabricar eines per fer front a la pandèmia de la Covid-19, atès que va tenir una incidència molt important al territori, sent la Conca d'Òdena el primer territori de Catalunya que va patir un confinament perimetral degut a la seva situació sanitària per la pandèmia. A més, el president de la UEA va destacar que en moments de crisi i situacions difícils, la comarca de l'Anoia sempre ha sabut sortir-ne, ja sigui innovant o cooperant, i la Malla, és una mostra clara d'aquest fet.

L'exposició està estructurada en tres parts. En una d'elles, anomenada “Makers”, es documenta la creació i el funcionament d'una granja (parc) de 102 impressores 3D a la Conca d'Òdena. La següent s'anomena “Objectes” i s'hi mostra el material de protecció que es va crear durant la pandèmia per tal de fer-hi front a través de solucions tecnològiques i sanitàries. La tercera part, s'anomena “Social” i s'hi detallen els destinataris de tot el material produït per Malla: hospitals, CAPs, clíniques, residències de gent gran i altres equipaments sociosanitaris o bàsics de les poblacions de la zona confinada.

A la trobada van assistir membres de les entitats que han constituït la nova associació, Espai Malla, representants de l'Ateneu Igualadí, TICAnoia i Disseny Igualada. Aquests representants expliquen que l'Espai Malla neix amb l'objectiu de formar en tecnologies digitals i empoderar la ciutadania en eines de disseny i creació; així, es vol establir un laboratori-taller, que s'ubicaria a les instal·lacions de l'Ateneu, per incentivar la interacció de creadors, dissenyadors, artistes, artesans o afeccionats que tinguin projectes innovadors, de reciclatge o reparació, i ganes d'aprendre.

espai malla 2

En aquesta idea de poder cooperar les dues entitats, espai Malla i la UEA, es va posar sobre la taula algunes accions de cara al futur amb l'objectiu que des de la patronal es pugui ajudar en les intencions de Malla de donar continuïtat i acolliment a aquest col·lectiu i dotar-lo de més potencialitats; així poder seguir aportant a la societat un canvi des de la innovació aprofitant les ganes de seguir cooperant dels seus voluntaris i entitats que integren el col·lectiu Malla.

espai malla 3

Des de la Unió Empresarial de l'Anoia es va manifestar aquesta voluntat de donar suport a la iniciativa i s'ha compromès en col·laborar en totes les accions que puguin implicar al món empresarial, per tal d'ajudar a les empreses i al talent de la comarca a estar a l'altura de la situació, i entre tots, treballar per l'adaptació del futur. Ambdues entitats mostren la seva implicació i compromís amb els17 objectius de les ODS de les Nacions Unides, treballant especialment, en dos eixos importants com l'economia circular i la transformació digital.

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92