620 alumnes de la comarca participen al projecte “Aula: Les Professions de Futur” de la Fundació UEA

06.07.2023

Èxit d’una nova edició del projecte educatiu de la Fundació UEA “Aula: Les Professions de Futur”, un projecte que té com a principal objectiu acostar les empreses a les aules dels centres educatius.

La participació en aquest projecte permet ensenyar als i les joves les sortides professionals que hi ha a la comarca i veure el gran ventall d’oportunitats que tenen si segueixen un itinerari formatiu que estigui relacionat amb els sectors emergents que hi ha a l’Anoia. A més, també permet potenciar i donar rellevància als sectors industrials i econòmics existents i presents a la comarca, per tal que els i les joves ho coneguin hi tinguin l’interès necessari, i atraure aquest talent i acabin treballant a les empreses del territori en un futur.

Aquesta edició, que s’ha desenvolupat durant aquest curs acadèmic 2022-2023, hi ha hagut una gran participació. De fet, han participat un total de 8 centres educatius i formatius de la comarca i 620 alumnes de 2n d’ESO, 3r d’ESO, 4t d’ESO, Batxillerat, CFGM i CFGS de la comarca.

Els centres que han participat en aquesta edició són els següents: Institut Milà i Fontanals, Institut Molí de la Vila, Institut Joan Mercader, Institut Montbui, La Gaspar, Escola Maristes d’Igualada, Escola Monalco i l’Acadèmia Igualada. Les empreses que han participat, ja sigui obrint les portes de les seves empreses o bé realitzant una conferència d’una temàtica en concret (què és una entrevista de feina, habilitats i capacitats, etc) han sigut les següents: Servisimó, Leancat, Abacus, Nova Mevir, Curtits Badia, GCT Plus, J. Regordosa Recursos Humans, Snop Estampació, Cartrobox Anoia, ABC Leather, Graphic Packaging, Proembasa, Intarex, Grup Carles i Unió Empresarial de l’Anoia.

Per tal de fer la clausura d’aquest curs acadèmic 2022-2023 i presentar-ne el balanç, la Fundació UEA es va reunir a la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia amb els diversos centres formatius de la comarca per exposar la valoració final de la participació d’aquests joves i recollir les seves aportacions, punts de vista i millores.

Col·laboració amb el Consell Social de la UdL

Dins d’aquest projecte es va realitzar una sessió amb la col·laboració amb el Consell Social de la UdL, per als seus i les seves alumnes dels graus impartits universitat del territori, per tal que els alumnes dels graus del sector químic, enginyeria i TIC, coneguin què es fa dins de les empreses, quines són les feies que poden realitzar el dia de demà i com s’organitzen. L’objectiu d’aquesta jornada era apropar als estudiants que ja estan estudiant aquests graus universitaris, al funcionament intern de les empreses, la possibilitat de fer pràctiques, i també perquè es puguin visualitzar treballant en un lloc similar. La jornada es va desenvolupar a la seu de la Pla de la Massa, i hi va haver una participació de més de 20 alumnes i les empreses participants varen ser: Ecopime Projects, Quimser i Cubus Games.

Binomi escola-empresa

“Aula: Les Professions del Futur” referma l’aposta de la Fundació UEA en incrementar i millorar la relació contacte escola-empresa, un eix bàsic per aconseguir que l’evolució del sistema educatiu i el món empresarial i laboral a l’Anoia estiguin alineats en un avenç i progrés conjunt.

Des de la Fundació UEA es fa una crida tant a totes les empreses com als centres educatius que vulguin participar en aquest projecte per al curs acadèmic 2023-2024. Per a més informació: info@fundaciouea.cat (Laura Farré).

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.