Aliança entre l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i la UEA per reclamar la urgència de connectar el traçat de la Ronda Sud amb l’A-2

11.04.2022

L’any 2010 es va inaugurar la primera fase de la Ronda Sud d’Igualada, una vella reivindicació del territori, ja que es tracta d’una infraestructura cabdal pel desenvolupament econòmic de la comarca del territori, per a la seva funció de connexió entre diferents municipis i polígons rebaixant el temps de transport de les mercaderies i millorant la connexió de les empreses de la Conca amb l’exterior.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) fan un front comú per plantejar i reclamar aquesta necessitat urgent de connectar el traçat actual de la Ronda Sud amb l’autovia A-2 a l’altura de Jorba per cobrir les comunicacions a l’Anoia i facilitar la mobilitat entre polígons industrials.

De fet, actualment, aquesta ronda es troba totalment infrautilitzada, ja que a hores d’ara, encara no s’ha realitzat la connexió amb Igualada a través del traçat que ha de connectar amb la trama urbana, concretament, amb el Carrer del Rec. Per l’altra banda, les institucions esmentades, també han reclamat al govern la connexió de la Ronda Sud amb l’autovia A-2, a través de l’enllaç Sant Genís-Jorba, formant una xarxa arterial que ha de descongestionar de trànsit la capital de l’Anoia facilitant el trànsit entre els Polígons de la Conca incrementant la connectivitat entre municipis.

Per aquest motiu, davant que una de les zones industrials més afectades és el nou polígon dels Plans de La Tossa de Santa Margarida de Montbui -on properament on s’instal·laran 7 empreses que ja han adquirit terrenys en aquest estratègic emplaçament per ubicar-hi la seva activitat-, un polígon que afavorirà notablement la dinamització econòmica al municipi i generarà més de 100 llocs de treball.

Per tant, l’activitat que comportarà el polígon fa necessària la connexió de la Ronda Sud amb la rotonda de Jorba a l’A-2. La ronda ha de ser una autèntica via de circumval·lació que faciliti el trànsit amb els principals eixos de comunicació, tan necessari per a les indústries i el territori.

La competitivitat del nostre territori i de les indústries depèn, en bona part, d’una bona xarxa d’infraestructures que faciliti la connexió entre territoris, per tot això, tant l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui com la Unió Empresarial de l’Anoia insten a l’administració que es faci efectiva aquesta connexió de la Ronda Sud amb l’autovia A-2 a través de l’enllaç Sant Genís-Jorba.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.