Aprèn com millorar el procés productiu de la teva empresa amb la UEA

18.09.2018

Qualsevol empresa o organització té un sistema d’Operacions i Processos, és a dir, el conjunt d’activitats, recursos i tecnologies que es despleguen a diari per tractar de satisfer les necessitats dels clients o usuaris. L’àmbit de la Producció i les Operacions constitueix en sí mateix una autèntica palanca de rendibilitat empresarial perquè aquest àmbit, no només mou entre el 50 i el 75% dels recursos i costos, sinó que té un impacte directe en la satisfacció del client, tot i que sovint, no s’interactuï de forma directa. Això implica que l’eficiència i l’eficàcia en el govern de les operacions impacta directament en el compte de pèrdues i guanys, i en els resultats generals de l’empresa.

La UEA apropa a l’Anoia formació especialitzada en l’àmbit de la gestió de producció i operacions

Els responsables de Producció i Operacions necessiten eines particulars que els hi ofereixin seguretat per resoldre els reptes del dia a dia i adoptar decisions sovint difícils i dinàmiques. Però no només això, sinó que també necessiten una millor comprensió global de l’empresa, de la interacció de les diverses funcions empresarials i dels models industrials de millora que els són d’aplicació.

En aquest sentit, la Unió Empresarial de l’Anoia -després de realitzar una diagnosi de la situació i inquietud de diverses empreses del territori-, però també fidel a la seva aposta per la competivitat de les empreses i, per tant, en la formació especialitzada per als seus directius i treballadors, apropa a la comarca formació especialitzada en la matèria, amb l’objectiu de brindar als professionals de l’àrea el conjunt de coneixements, eines i competències que els permetin actuar amb més seguretat en les seves empreses tant en el curt com en el llarg termini. Així doncs, la patronal anoienca dóna resposta a la formació que necessita l’empresa amb el nou Programa sobre Operacions en Entorns de Producció, un programa que donarà les eines per optimitzar els processos productius de les empreses i que començarà aquest proper mes d’octubre.

D’aquesta manera, el Programa d’Operacions en Entorns de Producció ajudarà a les empreses a augmentar-ne la seva eficiència, la seva capacitat productiva i la velocitat del procés; però a la vegada, els coneixements adquirits també permetran que les empreses puguin millorar el servei al client, la seva posició financera i que puguin reduir el seu endeutament, ja sigui pel que fa als costos, als estocs i als rebutjos (mermes).

Aquest programa està adreçat a directius i gerents, responsables i càrrecs intermitjos en l’àrea de producció d’empreses industrials per tal de conèixer a fons com optimitzar el procés productiu de les seves empreses.

El programa té una durada total de 113 hores i compta amb el segell de qualitat i titulació que aporta un partner com la Universitat de Lleida, i està dirigit tant a titulats universitaris com a persones sense titulació, especialment si compten amb certa experiència en l’àmbit de la producció. Les persones amb titulació universitària rebran el títol d’Expert Universitari, en tant que les persones que no disposin de titulació universitària tindran dret al títol d’Especialista en Operacions en Entorns de Producció. Aquesta formació començarà el proper 19 d’octubre de 2018 i s’impartirà tots els divendres fins al 31 de maig del 2019 en sessions de 16h a 20h al Campus Universitari d’Igualada.

Aquest programa compta amb la col·laboració del Campus Universitari Igualada-UdL i l’Ajuntament d’Igualada.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.