Comunicació de la UEA davant la última compareixença de la Generalitat

13.03.2020

Una vegada coneguda la posició del Govern de la Generalitat del confinament de tota Catalunya, des de la Unió Empresarial de l’Anoia volem ajudar a les empreses i donar-los tot el suport davant aquesta situació. Des de la patronal anoienca demanem que des de la Generalitat s’aclareixi la situació en la que queden no només aquests 4 municipis -Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí- confinats de la Conca d’Òdena dins la nova situació de confinament de tot el país,sinó la resta de la comarca.

Necessitem concreció al respecte, sobre què han de fer les empreses i els treballadors i treballadores dels municipis. Atesa la jornada d’excepcionalitat i totalment inèdita que ha viscut avui la Conca d’Òdena, des de la UEA, conjuntament amb els Ajuntaments d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí i la conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, s’han recollit totes les problemàtiques, consultes, dubtes i peticions que ha tingut el món empresarial anoienc davant aquesta casuística. Les limitacions de moviment i entrega de mercaderies, transport i el moviment de treballadors i treballadores, així com la incertesa laboral per impediments d’accés als llocs de feina han estat les principals problemàtiques de les empreses.

de mercaderies. Des de l’entitat empresarial volem conèixer quina serà la solució al respecte davant aquesta nova situació. També des de l’entitat demanem que des de l’administració s’articulin un conjunt de mesures laborals i de seguretat social que donin seguretat jurídica a les empreses, treballadors i treballadores, i que s’habiliti i s’executi un fons d’ajuda extraordinària per a cobrir-les. Considerem que és un moment per valorar mesures que facilitin les condicions econòmiques adverses en les que es poden veure le a les empreses, treballadors i treballadores, i que s’habiliti i s’executi un fons d’ajuda extraordinària per a cobrir-les. Considerem que és un moment per valorar mesures que facilitin les condicions econòmiques adverses en les que es poden veure les empreses;s empreses; valorar ajornar raonablement el pagament d’alguns impostos, anul·lar taxes o tributs en cas que no es pugui desenvolupar l’activitat de forma normal, així com establir línies de crèdit o altres contingències.

Des del món empresarial necessitem la màxima informació a nivell laboral, financer i fiscal per a les empreses en aquesta situació.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.