Comunicat – La UEA exigeix al Govern solucions i suport al món empresarial davant la incertesa d’aquest nou curs

02.09.2020

Amb l’arribada del mes de setembre, no podem obviar que serà un mes important per valorar què succeïrà en els propers mesos. Davant aquesta incertesa, des de la Unió Empresarial de l’Anoia volem expressar la nostra preocupació i inquietud davant la situació econòmica i empresarial –sense precedents- generada per la pandèmia mundial del coronavirus i tornem a demanar al Govern, ajuts i mesures per ajudar a les empreses i als seus treballadors i treballadores.

Tant empreses com treballadors i treballadores necessiten amb urgència i celeritat certeses, claredat, mesures, ajuts i solucions perquè les empreses puguin reactivar-se de forma competitiva, evitar que cap empresa tanqui i salvar llocs de treball a la comarca de l’Anoia. Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia afirma que “generalment, la comarca de l’Anoia està representada per la micro i petita empresa i si no la cuidem, pot desaparèixer i no ens ho podem permetre. Ni a nivell anoienc ni català: que cap empresa ni negoci tanqui, ni tampoc desaparegui cap teixit productiu. Els governs han d’estar a l’alçada de les circumstàncies”.

Per aquesta raó, des de l’entitat anoienca exigim al Govern la màxima celeritat i que aprovin la pròrroga dels ERTO fins que la situació econòmica i empresarial millori; ajuts directes tant a autònoms, micro, petites i mitjanes empreses; ampliar els crèdits ICO, i ajuts a la digitalització i a la innovació empresarial. També reiterem la necessitat imperiosa d’ajuts directes al comerç de proximitat i al turisme; reduir la pressió fiscal ajornant els impostos, i fins i tot, condonant-los als sectors més afectats.

També des de l’entitat empresarial instem al Govern que amb la màxima urgència doni solució perquè tinguin el mateix tractament els treballadors i treballadores que hagin de tenir cura dels fills per contagi com per quarentena i puguin acollir-se en ambdós casos a la baixa per incapacitat temporal assimilada a accident de treball.

En aquesta línia, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia exposa que “La UEA dona suport als treballadors i treballadores, però les empreses no poden rebre més cops. L’Estat ha de donar solucions al respecte. Des de la UEA, exigim que la solució no suposi cap cost per a les empreses i que sigui de caràcter urgent donat que l’inici escolar és a tocar”.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.