“Connecta”, l’activitat relacional entre oferta i demanda de feina, l’èxit del 8è Prepara’t

05.11.2019

Èxit de participació i assistència en la 8a Setmana de l’Ocupació d’Igualada, el Prepara’t, el projecte social impulsat conjuntament des de la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada. L’objectiu d’aquest projecte és el de donar les eines per a la recerca de feina en el nou mercat laboral a persones que en cerquen, que estan en situació d’atur o que busquen un canvi professional.

El Prepara’t 2019 -que va arrencar el passat dilluns 28 d’octubre i que va finalitzar dijous 31- va reunir prop de mig miler d’assistències a l’Ig-Nova Empresa. Aquesta vuitena edició va aprofundir sobre com la transformació digital té un impacte en els perfils professionals demanats per les empreses i en l’aparició de noves professions que fins ara no existien. A més, l’edició d’enguany també va tractar sobre la importància de l’autoconeixement per orientar la vida professional i prendre decisions realistes sobre els objectius professionals.

La transformació digital i l’autoconeixement, les temàtiques d’aquesta edició

Dilluns, el nou entorn digital va ser el vertader protagonista. En aquest sentit, el Prepara’t va arrencar amb la presentació de la situació actual del mercat laboral i dels recursos per a la recerca de feina, que va anar a càrrec del president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, i del regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè.

Posteriorment, es va realitzar una ponència sobre com la transformació digital incideix i quin impacte té, a càrrec d’Anna Marsal, tècnica de dinamització de sectors econòmics i àrees estratègiques de la UEA. Marsal va afirmar que davant aquesta revolució, les persones “hem d’estar a l’alerta, desenvolupar tot allò que ens diferenciï, formar-nos, especialitzar-nos” i que “la nostra única eina són les nostres habilitats i l’actitud, que ens ajudarà a adaptar-nos”.

Seguidament, Enric Bastardas -comunicador, consultor i formador- va oferir la ponència “Buscar feina en l’era digital: Emotional Branding”. Bastardas va fer una anàlisi per conèixer quina és l’estratègia digital més adequada que hem de seguir per trobar feina, tot i que va explicar que “les xarxes socials no serveixen per trobar feina, hi són perquè la feina et trobi a tu”.

D’altra banda, dimarts va ser el torn de “Ser el què vols ser”, amb un taller a càrrec de l’aventurer, emprenedor i escriptor Albert Bosch. Sota el títol “Lidera el teu projecte de vida”, Bosch va aproximar als i les assistents les eines i conceptes per tal d’empènyer-los a liderar-se per si mateixes i construir el futur que volen i no donar-se per vençudes. En aquesta línia, el reconegut aventurer va afirmar que “la vida és una aventura, no una marató. L’entorn és molt canviant i hem d’adaptar-nos. El canvi s’ha de viure de manera positiva i així genera oportunitats”.

La novetat d’enguany: Connecta, un èxit

La jornada del dimecres va girar, per una banda, sobre la novetat d’aquesta edició: el Connecta. Un espai de trobada entre les empreses de diferents sectors econòmics de la nostra comarca que cerquen personal per a les seves plantilles i persones que busquen feina; convertint-se en una oportunitat única on les empreses van atendre de forma personalitzada cadascuna de les persones interessades a conèixer la seva oferta i proposta laboral.

En aquest sentit van ser més de 90 persones les que van assistir per contactar amb les empreses i presentar les seves candidatures, i per l’altra, 19 empreses les que hi varen participar per poder omplir les seves vacants, oferint més d’una cinquantena de perfils professionals diferents.

Seguidament, el dimecres també s’hi va realitzar un taller sobre “Com fer un currículum eficient”, a càrrec de Carlos Bella, docent universitari, conferenciant, consultor i formador. Bella va explicar “que avui dia, és imprescindible tenir un document que reflecteixi les teves qualitats com a professional i que et faci diferenciar de la resta.

Dijous va girar sobre l’aventura d’emprendre. Sota la premissa que és possible tenir èxit en un projecte d’autoocupació, Anna Viñals -coach, professora i consultora- va oferir una sessió inspiracional per tal de reconèixer les barreres que no ens deixen tirar endavant amb un projecte engrescador d’emprenedoria i a la vegada, descobrir els àmbits en els quals podríem situar-nos per maximitzar l’èxit. Aquesta edició del Prepara’t va tancar amb “Ho tornaria a fer?” on a través d’un tàndem, dos emprenedors de l’Anoia van explicar les seves experiències. El comú denominador era que tots dos han realitzat un canvi en les seves trajectòries professionals. Per una banda, Mar García de Narayana explicava que “la clau perquè funcioni el projecte és la passió amb el que vulguem fer-lo”. I per l’altra, Xavier Pérez, de Codelearn Igualada afirmava que “sense actitud no s’avança”.

Una mostra que la fórmula público-privada funciona

Tant la gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia, Paula Arias, com el regidor de Dinamització Econòmica del consistori igualadí, celebraren l’èxit de resposta, i també, l’entesa d’ambdues entitats: “és una mostra que la fórmula público-privada funciona. Hem de sumar per generar ocupació i empresa, per generar oportunitats a les persones i a les empreses”, claudicava Marcé. Arias, que també s’hi mostrava d’acord amb la fórmula que afirmava el regidor, destacava a més, que iniciatives com les del Prepara’t són necessàries per “ajudar a les persones que cerquen feina”, però que a la vegada, “ajuden al desenvolupament personal perquè potencia les nostres habilitats”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.