Departaments de recursos humans d’empreses de l’Anoia es reuneixen amb la UEA per convertir la comarca en capital del talent

29.11.2019

Prop d’una vintena de responsables de recursos humans d’empreses provinents del sector del metall, el transport, les arts gràfiques, el packaging, l’electrònica, les telecomunicacions i la sanitat de la comarca, es varen reunir amb la Unió Empresarial de l’Anoia al Fòrum de Recursos Humans organitzat per la patronal anoienca.

Seguint el full de ruta i les idees de futur i conclusions extretes tant del I Fòrum Empresa i Progrés “Conclusions i Propostes dels Fòrums Sectorials i Territorials de l’Anoia” i el II Fòrum Empresa I Progrés “Talent, Capital Anoia”; l’objectiu d’aquesta trobada era el d’abordar totes aquelles qüestions que estan relacionades amb la gestió, atracció i retenció del talent a la comarca.

Aquesta trobada va servir per reunir a les empreses de l’Anoia i compartir els temes que els preocupa, les seves necessitats i interessos en l’àmbit dels recursos humans per poder donar-los-hi suport i assessorament que necessiten i crear accions que els ajudi en la seva competitivitat. En aquest sentit, es va considerar important la creació del grup de treball de recursos humans i així crear estratègies i reunions de seguiment i de treball.

En aquesta reunió es van tractar temes diversos. Per una banda, els i les assistents van arribar a la conclusió que les empreses de l’Anoia tenen dificultats per trobar talent dins la comarca, i que en moltes ocasions, ve de fora, de comarques limítrofes i de Barcelona. Els experts en recursos humans van exposar que les empreses anoienques tenen dificultats en trobar perfils concrets, com els operaris especialitzats en metall i àrees d’electrònica, electricitat i telecomunicacions; perfils tècnics d’enginyeries; perfils amb idiomes (mínim anglès) i transportistes. Varen emfatitzar en la formació “in company” que porten a terme perquè el personal que troben té moltes necessitats formatives i a més, és un incentiu per als treballadors i treballadores.

Les infraestructures de la comarca -i relacionar-les amb el talent- també varen ser tema de debat. En aquest sentit, es va comentar que és molt complicat poder captar talent de fora perquè és difícil arribar a Igualada si no és té cotxe propi, a més dels costos que comporta el desplaçament, així com també, que les comunicacions internes a l’Anoia no faciliten poder arribar a segons quines empreses.

D’altra banda, també es va parlar de la problemàtica en les qüestions relacionades amb la qualitat de vida i benestar i les accions que porten a terme per la retenció del talent, en aquest cas es va incidir en els mecanismes que utilitzen per a la conciliació familiar, les retribucions salarials, la formació en horari laboral i el treball del bon clima laboral així com altres formacions específiques pel benestar físic i mental com el mindfullness. Les empreses també van comentar la problemàtica que troben respecte a la qüestió de trobar pisos de lloguer per a la recol·locació de perfils, pel fet que o bé no en troben o bé els preus no s’adapten a les necessitats de les persones.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.