El futur de la competitivitat empresarial de Vilanova del Camí pendent d’una taxa urbanística

30.10.2018

Aquest dimecres al matí l’Ajuntament de Vilanova debatrà, en ple extraordinari, una modificació de les ordenances municipals, un canvi que contempla la rebaixa de la taxa urbanística. Aquesta taxa actualment és certament elevada en relació a la resta de municipis de la conca d’Òdena que representa un greuge per les empreses de Vilanova que volen créixer o les que volen instal·lar-s’hi.

Així ho va transmetre la Unió Empresarial al consistori vilanoví abans de l’estiu. Fruit de la preocupació d’algunes empreses afectades que havien interposat recurs a l’ajuntament i després d’estudiar els diferents taxes i la realitat existent a nivell d’ordenances a la Conca, la UEA a través de la CUMA va fer arribar a l’Ajuntament de Vilanova del Camí una carta per tal que valorés els casos ocorreguts, revisés les ordenances i pogués donar una solució a aquesta situació que a tal i com han coincidit la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Associació de Polígons dels Plans, no només està dificultant l’aposta de creixement de les empreses que ja hi ha al municipi, sinó que a més genera una situació molt delicada en relació als municipis veïns per la gran diferència que representa per les empreses a l’hora de fer una obra d’ampliació o per instal·lar-se, a Vilanova o en un altre de la Conca.

Ara, després d’uns mesos de feina per part dels tècnics i serveis jurídics municipals aquest greuge podria veure el seu punt i final. La Unió Empresarial de l’Anoia i l’Associació de Polígons dels Plans celebra que l’ajuntament vilanoví presenti una proposta per rebaixar aquesta taxa urbanística que permetrà, no només que les empreses que ja són a Vilanova no vegin perjudicat el seu creixement i aposta per obres d’ampliació i millora, sinó que faran de Vilanova del Camí, un municipi més semblant, urbanísticament parlant, als de la resta de la Conca. La comunitat empresarial resta a l’espera del desenvolupament del plenari vilanoví d’aquest dimecres al matí per veure si s’avança cap a un territori més competitiu i igualitari per les empreses o es manté un greuge que condiciona el creixement de els empreses.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.