El IV Fòrum Empresarial UEA posarà l’accent en les infraestructures i la mobilitat de la comarca de l’Anoia

25.02.2020

Donar continuïtat a les reclamacions territorials en relació a les millores de l’actual xarxa de carreteres, la connexió intracomarcal i l’oferta de transport públic. Amb aquests objectius, la Unió Empresarial de l’Anoia encara una nova edició del Fòrum Empresarial, una iniciativa impulsada per la pròpia entitat anoienca.

La necessitat de millora en infraestructures i comunicacions que arrossega la comarca de l’Anoia respon a una de les necessitats reiterades en tots els darrers informes “Empresa i Progrés”. Per aquest motiu, l’edició d’enguany girarà sobre les infraestructures i comunicacions de la comarca perquè, segons el president de la UEA, Joan Domènech “és un factor determinant en les decisions de localització d’activitats productives en el territori” i que per tant, “influeix en el desenvolupament econòmic de l’Anoia”. Per Domènech “si l’Anoia compta amb bones infraestructures, amb bones carreteres i la mobilitat és òptima, el territori serà competitiu” i conseqüentment, també permetrà “enfortir l’economia anoienca”.

Tanmateix, a la presentació del Fòrum UEA davant la premsa, el president de l’entitat empresarial ha definit l’Anoia com una comarca amb “un fort bagatge empresarial, amb ADN emprenedor i d’empresa de tota la vida, ben situada geogràficament, però amb temes pendents pel que fa a mobilitat i infraestructures” i precisament en aquests àmbits “la UEA hi treballa a través de la CUMA, la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat de la comarca de l’Anoia i amb qui hem treballat colze a colze per conèixer de primera mà les necessitats del territori en aquests aspectes”. Tot i que faci 10 anys que existeix la CUMA, des de la UEA fa molts anys que es reivindiquen les millores en infraestructures i comunicacions al territori. Molts dels temes que s’hi exposen “ja fa anys que hi són sobre la taula o dins d’un calaix, però ara és el moment de passar a escriure l’estratègia per caminar junts cap allò que ja fa temps que hem repetit i hem somiat”, ha afirmat el president de la UEA. Domènech també ha explicat que en el document, “s’hi ha recollit opinions i aportacions molt diverses, però no són la totalitat de les preocupacions i opinions que hi ha al voltant de les infraestructures i comunicacions de la comarca, sinó un resum i una representació d’idees majoritàriament comentades. La feina comença a partir del 19 de març”.

Presentació del Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat, IV Empresa i Progrés

En el marc de la celebració del IV Fòrum Empresarial, es presentarà de forma pública el “IV Empresa i Progrés: Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat”, un informe i una anàlisi sobre les infraestructures i la comarca que té per objecte identificar els punts febles del territori, per tal de buscar alternatives i possibles solucions en aquest àmbit.

El document és el resultat de tot un important i llarg treball d’escolta realitzat per la UEA amb la CUMA. S’han realitzat diverses jornades, trobades i reunions de treball i enquestes amb alcaldes i alcaldesses dels municipis anoiencs; experts en mobilitat i infraestructures, i ciutadania en general, per detectar les mancances, necessitats i, a la vegada, conèixer les diverses opinions al respecte sobre infraestructures, carreteres, accessos, transport públic, sòl industrial, entre altres; així com també, les millores previstes o les que es creuen necessàries i així “generar consens i crear un front comú per treballar-hi, les empreses i la societat”, ha conclòs Domènech.

Una implicació de més de 1.400 persones a través d’enquestes i fòrums de treball

En la mateixa línia, la gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia, ha agraït la implicació del més d’un miler de persones, empreses, i agents que han participat a través de fòrums, jornades tècniques de treball, així com el miler de ciutadans que han respost les enquestes; ja que el document ha estat possible gràcies a la implicació de més de 1.400 persones.

La patronal anoienca posarà en escena la situació, les conclusions, propostes i idees de futur que recull l’informe el dijous dia 19 de març, a les 18:30h al Teatre Ateneu d’Igualada. L’acte estarà conduït per Joan Maria Morros, cap d’Informatius de RAC1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, assistirà al IV Fòrum

Al IV Fòrum Empresarial UEA comptarà amb l’assistència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, així com també de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, i s’espera l’assistència de tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca. També l’assistència d’empresaris i empresàries, directius, experts en infraestructures i mobilitat, enginyers i enginyeres, arquitectes, agents econòmics i socials de la comarca, entre altres.

El IV Fòrum Empresarial de l’Anoia arrencarà amb l’inici i presentació de l’informe econòmic i empresarial “IV Empresa i Progrés: Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat de l’Anoia”. Seguidament, es realitzarà un elevator pitch de la mà de tres experts en infraestructures, mobilitat i sòl industrial, respectivament. I finalitzarà amb un debat que oferirà una visió 360º de les necessitats, reptes i oportunitats de l’Anoia com a territori.

Una app per a l’esdeveniment

La UEA desenvoluparà una aplicació mòbil exclusiva per als i les assistents al Fòrum Empresarial i que servirà com a canal de comunicació oficial d’aquesta edició. L’objectiu d’aquesta eina és facilitar el networking entre els assistents, que es pugui conèixer amb antelació les persones que assisteixin a l’esdeveniment i interactuar-hi. També a partir d’aquesta APP, els usuaris podran conèixer més detalladament informació de l’esdeveniment (la localització, el programa, la galeria, entre altres), per tal de convertir-se en una eina per comunicar-se: enviant missatges privats o interactuant al mur, compartir fotografies o vídeos, i publicar impressions i/o opinions sobre la temàtica tractada; així com també, puntuar diversos aspectes de l’esdeveniment. L’app estarà disponible als dispositius mòbils iOs i Android.

L’acte és obert a tothom però es demana inscripció prèvia a la pàgina web: www.uea.cat o uea@uea.cat o bé al 93 805 22 92.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.