El sector químic de l’Anoia alerta que falten professionals formats per cobrir llocs de treball

22.05.2017

El sector de la indústria química i l’Escola d’Enginyeria d’Igualada s’han unit per fer una crida d’alerta: falten professionals formats per cobrir l’oferta laboral que generen la seixantena empreses relacionades amb el sector químic a l’Anoia. Subscriuen aquesta crida el Gremi de Blanquers d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) a través de les seves sectorials de Química i Paper.

L’Escola d’Enginyeria d’igualada (EEI), adscrita a al Universitat Politècnica de Catalunya, imparteix al Campus Universitari el Grau en Enginyeria Química i el Grau en Organització industrial, a més d’un Màster Universitari en Enginyeria del Cuir únic a Europa i una doble titulació d’ADE Industrial. Segons dades de l’estudi sobre inserció laboral dels alumnes fetes públiques fa tot just un mes per l’EEI, el cent per cent dels alumnes que el curs passat van estudiar enginyeria al Campus Universitari d’Igualada tenen feina. És més, pel que fa als graduats en Enginyeria Química, el 64% dels exalumnes manifesta que abans d’acabar la carrera ja treballaven.
Tot i aquest immillorable índex d’ocupació, l’oferta laboral que s’ofereix als estudiants d’enginyeria del Campus no sempre es cobreix, i és per aquest motiu que des del sector fan una crida als joves d’arreu de Catalunya.

Més de 60 empreses del sector químic a l’Anoia
La comarca compta amb més d’una seixantena d’empreses que necessiten constantment incorporar enginyers químics en llocs de treball de responsabilitat. El sector adober el formen una trentena d’empreses, a les quals cal sumar-hi les 25 empreses del sector químic i les 10 empreses del sector paperer que realitzen processos químics (no hi estan comptades les de manipulats de paper i cartró). En total són 65 indústries que requereixen professionals formats, especialment ara que s’està donant un relleu generacional en posicions de direcció i que el sector viu en constant innovació.

De fet, el conjunt de les empreses de la comarca ja van manifestar al llarg del 2016 la manca de personal qualificat com un dels principals handicaps per al seu creixement, tal i com es va posar de manifest al document “Empresa i Progrés” editat per la UEA a partir del resum de les 17 trobades sectorials i territorials organitzades durant tot l’any, al qual hi van participar més de 350 representants d’empreses.

Inscripcions al juny
Per fer l’oferta formativa el màxim d’atractiva, el Campus Universitari d’Igualada ofereix la possibilitat de fer estudis en format semipresencial –pels alumnes que ja estan treballant però volen ampliar la seva formació- i possibilitat de fer pràctiques en empreses durant la carrera –pels que volen iniciar-se en el món laboral-.
El període d’inscripció per al proper curs s’obrirà aquest mes de juny. Tota la informació referent als estudis es pot trobar a la pàgina web campusigualada.cat.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.