El XV Sopar de l´Empresari reuneix més de 350 persones al Campus Universitari

09.07.2015

Per quinzè any consecutiu, la Unió Empresarial de l’Anoia ha celebrat el Sopar de l’Empresari. La cita anual que enguany ha reunit a més de 350 persones entre empresaris, emprenedors, directius i industrials del territori. També ha comptat amb la presència del Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig, el Secretari d’Universitats i Recerca Toni Castellà, diversos alcaldes de la comarca i nombroses autoritats.

El Sopar Empresarial, celebrat amb el lema “Som Empresa, som Futur”, ha tingut lloc al nou Campus Universitari d’Igualada i ha servit per fer un reconeixement a empreses de la comarca per la seva tasca exemplar a través dels Premis UEA, atorgats per l’entitat.

El premi TIC ANOIA se l’ha endut l’empresa tecnològica Solutions Trilogi SL, especialitzada en comerç electrònic i en fase d’expansió a Àsia tot i que manté la seva seu central a la capital de l’Anoia. El premi a la capacitat innovadora se l’ha endut la química ABC Leather SL, per la seva aposta en R+D+I i per la millora constant de la qualitat del producte i el seu model basat en la sostenibilitat mediambiental. Una altra empresa premiada de la nit ha estat Ocisport Serveis Esportius SL, per ser referència en l’organització, gestió i dinamització d’esdeveniments esportius arreu del país. El premi a la institució ha estat per Fira d’Igualada, pels seus més de 60 anys d’experiència organitzant Fires, i per la seva aposta en la creació de noves fires vinculades a sectors punters de la comarca com la recent i exitosa fira tèxtil BSTIM. El Premi UEA a la trajectòria empresarial se l’ha endut la paperera Grupo Miquel y Costas que remunta a principis del segle XVIII i és una empresa de referència internacional al sector paperer. Finalment el jurat, format pels membres de la Junta de la UEA, han fet una menció especial a la trajectòria professional del dissenyador igualadí Lluís Soriano.

A més de l’entrega de premis, l’acte ha comptat amb diversos parlaments institucionals. El president de la UEA, Blai Paco, ha volgut fer un homenatge a la indústria anoienca que despunta en sectors com la pell, la moda, la salut, el paper, les arts gràfiques, el packaging, el metall o l’alimentació, i ha demanat al Conseller Felip Puig que ajudi a la comarca en matèria de telecomunicacions i infraestructures. “No ens sentim ben tractats com a territori, tant a prop de Barcelona i tant lluny, amb un desequilibri territorial que ens afecta dolorosament” ha afirmat el president de la UEA.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada Marc Castells ha destacat l’emplaçament del sopar: el nou Campus Universitari d’Igualada, una infraestructura de formació, innovació i coneixement cabdal per la ciutat que tot just acaba de completar el seu primer curs.


Finalment ha tancat l’acte institucional el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha volgut destacar la importància de la llei de simplificació administrativa i d’impuls de l’activitat econòmica que agilitza l’activitat de les empreses, i ha volgut remarcar que el paper del Govern és “ajudar la iniciativa privada i no pas intentar substituir-la”.L’acte acadèmic d’aquesta quinzena edició del Sopar Empresarial ha anat a càrrec del prestigiós economista Xavier Sala-i-Martín que ha impartit la conferència “Què has fet de nou avui?”. Sala-i-Martín ha volgut posar l’accent en la importància de canviar el model educatiu del país per posar el centre la creativitat, que és l’autèntic motor de la innovació.

L’acte s’ha acabat amb un sopar relacional a peu dret, en què els assistents han pogut intercanviar experiències i compartir l’optimisme que ha caracteritzat l’edició del Sopar Empresarial d’enguany.

Vídeo resum del Sopar, realitzat per Canal Taronja. Clica AQUÍ

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.