Èxit d’assistència a Ciència és nom de dona per apropar el paper de la dona a empreses tecnològiques

08.03.2019

Conèixer i donar visibilitat al paper de la dona a les empreses tecnològiques va ser el tema central d’un nou acte promogut per la UEA Inquieta, la comissió de la Unió Empresarial de l’Anoia.

En aquest sentit, l’acte va anar a càrrec de la Dra. Gemma García, representant de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques a Catalunya (AMIT-CAT), qui va donar a conèixer el projecte STEM AMB TU, una iniciativa ideada per aquesta associació i que té com a objectiu fometnar les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques, integrant la dimensió de gènere i que a la vegada, pretén garantir les mateixes oportunitats d’èixt laboral per noies i nois. Així doncs, la finalitat d’STEM AMB TU és fer visible tres elements fonamentals: les dones científiques i tecnològues, els biaixos de gènere dins la nostra societat amb les seves causes i conseqüències, i la promoció de les STEM entre les noies, com a professions apasssionants i de futur.

Gemma García, responsable del projecte, professora de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona i Vicedegana d’Afers Acadèmics de Grau i Representant de Polítiques d’Igualtat de la Facultat de Ciències de la UAB, va explicar als i les assistents que l’entitat AMIT-CAT va néixer amb la idea de fer xarxa entre dones Stem. A les embaixadores les demanaven que en lloc de generar vocacions, el més important és que aquelles que ja tenen vocació Stem, no l’abandonessin per anar cap a altres carreres més socials. Així doncs, van tenir 60 embaixadores per les quatre províncies de Catalunya, bàsicament, eren persones que estavent fent el doctorat i menys dones que estaven treballant. García va ressaltar que la importància d’aquest projecte rau en que: s’han d’evitar els biaxos de gènere dins les professions científiques i tècniques, per estadística a totes les carreres hi ha més dones que homes -excepte les científiques, tècniques o tecnològiques on els percentatges són decebedors i fins i tot, malgrat que les notes de les dones siguin molt millors que les dels homes- i que la generació de ciència adrocèntrica, és a dir que hi ha solucions mèdiques molt enfocades més a homes que a dones. En aquest sentit, García exposava que s’ha d’anar cap a una empresa més inclusiva, però moltes vegades, les empreses ni s’ho creuen, tot i que es faci molta difusió.

Aquesta activitat va estar emmarcada en motiu del Dia Internacional de la Dona. L’acte va comptar amb la presentació i obertura d’Inés Lumbreras, enginyera tècnica industrial, interventora del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i membre de la comissió UEA Inquieta.

UEA inquieta

La comissió de treball UEA inquieta va néixer a finals de 2015, amb l’objectiu de posar en valor i donar visibilitat a la dona en el món empresarial i econòmic. La comissió de treball, creada per la Unió Empresarial de l’Anoia, està formada per un grup de dones empresàries, directives i professionals. Per tal de donar visibilitat, la comissió organitza diverses accions per dur-ho a terme, ja sigui a través de tallers, ponències o jornades de treball. L’entitat recorda que aquesta comissió té les portes obertes a totes les dones i tots els homes que hi vulguin formar part.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.