Èxit d’assistència a Ciència és nom de dona per apropar el paper de la dona a empreses tecnològiques

08.03.2019

Conèixer i donar visibilitat al paper de la dona a les empreses tecnològiques va ser el tema central d’un nou acte promogut per la UEA Inquieta, la comissió de la Unió Empresarial de l’Anoia.

En aquest sentit, l’acte va anar a càrrec de la Dra. Gemma García, representant de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques a Catalunya (AMIT-CAT), qui va donar a conèixer el projecte STEM AMB TU, una iniciativa ideada per aquesta associació i que té com a objectiu fometnar les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques, integrant la dimensió de gènere i que a la vegada, pretén garantir les mateixes oportunitats d’èixt laboral per noies i nois. Així doncs, la finalitat d’STEM AMB TU és fer visible tres elements fonamentals: les dones científiques i tecnològues, els biaixos de gènere dins la nostra societat amb les seves causes i conseqüències, i la promoció de les STEM entre les noies, com a professions apasssionants i de futur.

Gemma García, responsable del projecte, professora de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona i Vicedegana d’Afers Acadèmics de Grau i Representant de Polítiques d’Igualtat de la Facultat de Ciències de la UAB, va explicar als i les assistents que l’entitat AMIT-CAT va néixer amb la idea de fer xarxa entre dones Stem. A les embaixadores les demanaven que en lloc de generar vocacions, el més important és que aquelles que ja tenen vocació Stem, no l’abandonessin per anar cap a altres carreres més socials. Així doncs, van tenir 60 embaixadores per les quatre províncies de Catalunya, bàsicament, eren persones que estavent fent el doctorat i menys dones que estaven treballant. García va ressaltar que la importància d’aquest projecte rau en que: s’han d’evitar els biaxos de gènere dins les professions científiques i tècniques, per estadística a totes les carreres hi ha més dones que homes -excepte les científiques, tècniques o tecnològiques on els percentatges són decebedors i fins i tot, malgrat que les notes de les dones siguin molt millors que les dels homes- i que la generació de ciència adrocèntrica, és a dir que hi ha solucions mèdiques molt enfocades més a homes que a dones. En aquest sentit, García exposava que s’ha d’anar cap a una empresa més inclusiva, però moltes vegades, les empreses ni s’ho creuen, tot i que es faci molta difusió.

Aquesta activitat va estar emmarcada en motiu del Dia Internacional de la Dona. L’acte va comptar amb la presentació i obertura d’Inés Lumbreras, enginyera tècnica industrial, interventora del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i membre de la comissió UEA Inquieta.

UEA inquieta

La comissió de treball UEA inquieta va néixer a finals de 2015, amb l’objectiu de posar en valor i donar visibilitat a la dona en el món empresarial i econòmic. La comissió de treball, creada per la Unió Empresarial de l’Anoia, està formada per un grup de dones empresàries, directives i professionals. Per tal de donar visibilitat, la comissió organitza diverses accions per dur-ho a terme, ja sigui a través de tallers, ponències o jornades de treball. L’entitat recorda que aquesta comissió té les portes obertes a totes les dones i tots els homes que hi vulguin formar part.

 

 

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.