Immobiliaris, aparelladors i arquitectes de l’Anoia exposen a la UEA la seva visió i necessitats en matèria de comunicacions i mobilitat a la comarca

21.03.2019

L’Anoia és una comarca molt ben situada geogràficament, però compta amb algunes mancances a nivell d’infraestructures i comunicacions. Conscients d’aquesta preocupació, manifestada de manera reiterada pels empresaris del territori, la UEA amb la col·laboració de la CUMA (Comissió d’Urbanisme i Mobilitat de l’Anoia), ha iniciat un treball d’escolta per conèixer de primera mà les necessitats dels empresaris.
En aquest sentit la patronal es va reunir amb empresaris del sector de les immobiliàries, arquitectes i aparelladors de la comarca per conèixer el seu punt de vista i de primera mà quines són les prioritats que aquests empresaris creuen necessàries per a millorar la mobilitat a la nostra Comarca.
Una de les idees més repetides entre els assistents i sobre la que hi va haver un consens general és en relació als POUMS. Tots consideren important tenir plans generals actualitzats, sobretot el d’Igualada que data del 1986, però encara veuen més necessari poder executar modificacions puntuals sense canviar tot un Pla General. Segons els assistents “aquest sistema s’utilitza en altres poblacions i això agilitza molt les reformes i millores d’alguns carrers o barris de les ciutats”.
La millora de la connexió en transport públic cap a Barcelona és una altre de les demandes dels empresaris. Una bona comunicació, sobretot amb tren, ajudaria a apropar encara més la comarca a Barcelona i fer-la més visible. Una bona comunicació milloraria la mobilitat dels anoiencs cap a Barcelona, però també portaria gent de fora cap a aquí. I és que segons els assistents “Barcelona esta creixent molt, i si ens sabem vendre i millorar com territori atractiu, nosaltres podem ser el barri que necessita la capital”. En aquests sentit una de les propostes a curt termini que es va exposar va ser la “implantació d’un tren llançadora fins a Castellbisbal”. D’altra banda els assistents també van reclamar millorar la connexió amb transport públic entre l’Anoia i les capitals de comarca veïnes com Manresa i Vilafranca del Penedès.
També es va parlar del Polígon de Can Morera. La majoria dels assistents veuen amb bons ulls l’aposta del territori per construir un polígon de gran format ja que “això portarà grans empreses a la comarca i de retruc, es crearà ocupació i es milloraran les carreteres”. Segons els assistents “una cosa porta a l’altre i és important fer aquesta aposta”. En relació amb els polígons industrials també es va parlar de realitzar una diagnosis per adaptar-los a les necessitats actuals i crear noves eines per agilitzar la burocràcia quan hi ha inversió industrial.
Altres temes que va sorgir durant la trobada va ser la manca d’oferta de pisos de lloguer que hi ha a Igualada, la reforma del barri del Rec, i la rehabilitació dels múltiples pisos vuits que hi ha a la ciutat d’Igualada.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.