La Fundació UEA organitza un acte adreçat als centres formatius i a les empreses per donar conèixer una nova edició del projecte “Aula: Professions de Futur”

22.09.2023

La Fundació de la Unió Empresarial de l’Anoia (Fundació UEA) organitza per al proper dimarts dia 17 d’octubre, la presentació d’una nova edició del projecte “Aula: Professions de Futur”, un programa desenvolupat per la fundació que té per objectiu acostar i apropar als joves els sectors industrials i empresarials del territori per fomentar i facilitar l’orientació professional i despertar noves vocacions.

En aquest projecte, hi participen tant els centres formatius i educatius de tot el territori, com també empreses que obren les portes als alumnes o bé van a fer conferències als centres per tal d’exposar i donar a conèixer els sectors que són presents a la comarca, els que són més punters, les professions de cadascun d’aquests, o bé competències professionals, entre altres.

Amb aquest acte, la Fundació UEA vol posar de manifest la necessitat i preocupació que tenen les empreses de retenir i atreure el talent; de donar una orientació als més joves; i també, la inquietud del relleu generacional en alguns sectors i oficis. A més, es farà una valoració de la darrera edició, i s’exposarà les novetats per aquest curs acadèmic 2023-2024; i una taula rodona amb la participació d’alumnes, empresaris/es i docents que han participat en el projecte i que en faran una valoració.

Aquest esdeveniment està obert a tota la societat en general, empreses i centres educatius i formatius de la comarca que vulguin interessar-se o participar en aquest projecte. L’acte tindrà lloc al Centre Cívic Nord, a les 18h, i estarà conduït pel periodista Kílian Sebrià.

Kílian Sebrià, periodista Igualadí, que fa trenta-sis anys que treballa a Catalunya Ràdio, actualment és director i presentador del programa Sense Fronteres de Catalunya Ràdio, i durant vint-i-un anys  va conduir el programa Catalunya nit. També és professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació a la Universitat Internacional de Catalunya, i continua implicat amb Igualada a traves de l’Igualada Hoquei Club, on els seus inicis de la professió va fer les transmissions de l’Igualada Hoquei Club durant més de 20 anys i encara té un gran lligam.

L’acte finalitzarà amb una copa de cava relacional per afavorir el networking i l’intercanvi d’impressions.  Les inscripcions poden fer-se aquí per tal de controlar l’aforament.

Èxit darrera edició

En el darrer curs acadèmic 2022 – 2023, van participar un total 8 centres educatius i formatius i 620 alumnes de 2n d’ESO, 3r d’ESO, 4t d’ESO, Batxillerat, CFGM i CFGS de la comarca i 15 empreses anoienques.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.