La UEA analitzarà l’estat de la comarca en maduresa digital i circularitat

13.11.2018

La transformació de l’entorn empresarial i social és una realitat que tot just acaba de començar i que determinarà el futur professional, laboral i personal de tot el món. Aquests canvis ja estan afectant la manera de treballar i d’afrontar l’economia d’empresa, però també, la domèstica, en qualsevol racó i indret del planeta: és el canvi tecnològic més important de les últimes dècades i ve marcada per la digitalització dels processos de producció gràcies a la introducció de les tecnologies de la informació, l’Internet de les coses i l’ús de nous materials; un nou model d’organització i de control de la cadena de valor a través del cicle de vida del producte i durant els sistemes de fabricació, i que pot obrir les portes a la reindustrialització si el teixit empresarial aprofita l’oportunitat que representa.

A l’Anoia no podem quedar-nos enrere i per això és important conèixer quina és la maduresa digital dels anoiencs i també de quina manera l’economia circular i el reciclatge és present en les nostres vides, personals i laborals. Des de la Unió Empresarial de l’Anoia s’està recollint aquesta informació per elaborar un manual que ha de permetre, per una banda, conèixer el context i la situació com a comarca, i per l’altra, posar sobre la taula reptes i possibilitats que tenim per millorar, ser més competitius, més responsables, millors en la gestió dels recursos i també de les noves tecnologies, que són cada vegada més presents, en el dia a dia, personal i laboral. L’empresa del futur serà sostenible, eficient, innovadora, puntera; però amb les noves tecnologies integrades, una empresa respectuosa amb l’entorn, mediambiental i socialment parlant.

Des de la patronal anoienca es fa una crida a tota la ciutadania per aportar la pròpia opinió per avaluar la situació, per així conèixer de ben a prop dificultats i reptes per poder treballar conjuntament per ser encara més forts i estar més preparats per un futur que ja es divisa: l’horitzó de la transformació social, econòmica i empresarial. L’enllaç per respondre l’enquesta és el següent: https://goo.gl/forms/lVi47ENkBDJ8k2IA3

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.