La UEA aproparà la innovació a les empreses amb el VI Fòrum Empresarial de l’Anoia

15.11.2022

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) prepara una nova edició del Fòrum Empresarial de l’Anoia. Es tracta de l’acte acadèmic de referència a l’Anoia, on la UEA, a partir de recerca, entrevistes, tallers i taules de treball amb empresaris/es, agents socials i econòmics, administració i ciutadania elabora un informe anual de diferent temàtica i la presentació  es fa en el marc d’aquest esdeveniment. Aquest informe, Empresa i Progrés, proporciona informació de context, anàlisi i propostes, i dona pautes i eines per millorar l’economia del territori en el context del moment.

Amb “La innovació en l’entorn empresarial”, el Fòrum Empresarial de l’Anoia encapçala la seva sisena edició consecutiva. L’objectiu d’aquesta nova edició és presentar l’informe econòmic VI Empresa i Progrés – La innovació en l’entorn empresarial, elaborat per la patronal anoienca durant el transcurs de l’any 2022. Aquest document contindrà una retrospectiva i radiografia de la innovació en el mapa actual del món empresarial, pautes i propostes per treballar la innovació en les organitzacions i també, un recull de casos d’empreses de Catalunya i de l’Anoia que estan apostant per la innovació. Especialment per trobar-nos en un entorn altament competitiu i canviant, la innovació ha esdevingut el cavall de batalla de les organitzacions i les empreses que necessiten incorporar nous productes, serveis o processos per tal de mantenir i millorar la seva posició al mercat.

De fet, segons el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, calia que “En el moment actual, les empreses i les organitzacions entenguin que el canvi i l’adaptació formarà part del seu dia a dia d’ara en endavant, una situació en la qual, la innovació esdevé la clau per estar al dia dels canvis i la transformació permanent de l’entorn empresarial. Des de la UEA teníem molt clar que enguany, havíem de parlar d’innovació i seguir acompanyant i animant a les empreses a no perdre cap tren”.

L’esdeveniment tindrà lloc el proper dimecres dia 30 de novembre de 2022, a partir de les 18:30h, al Teatre l’Ateneu d’Igualada.

Franc Ponti, ponent del VI Fòrum Empresarial de l’Anoia

Una vegada presentat el document, tindrà lloc la presentació de les experiències de quatre empreses de l’Anoia, on quatre empreses de la comarca, Meritem, Arcas Ollé, Waterologies i Picvisa exposaran el seu testimoni i la seva experiència en el món de la innovació, ja sigui en quant a producte o com a sistema de producció.

Seguidament el VI Fòrum UEA comptarà amb la ponència de l’expert en innovació i creativitat en l’àmbit empresarial, Franc Ponti. Ponti és doctor en Economia i Empresa per Universitat de VIC; llicenciat en Humanitats per la UOC i Màster en Societat del Coneixement també per la mateixa empresa. A EADA va estudiar Psicologia de les Organitzacions i també de Direcció d’Empreses. En l’actualitat és professor a EADA Business School al departament d’Estratègia, Lideratge i Persones i és un ponent de renom en l’àmbit de la creativitat i la innovació.

L’expert oferirà la ponència titulada “Els 7 errors capitals de la innovació i el canvi” on recollirà experiències i reflexions sobre com aplicar al innovació de forma real, tangible i sense perdre l’orientació empresarial.

L’esdeveniment serà conduït pel periodista igualadí, cap d’Informatius de RAC1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros. Està obert a tothom que vulgui participar-hi amb inscripció prèvia. A totes les persones assistents se’ls hi farà arribar un exemplar de l’informe econòmic en versió impresa i online.

El VI Fòrum Empresarial de l’Anoia finalitzarà amb una copa de cava relacional per afavorir el networking entre les persones assistents. El VI Fòrum compta amb el suport de la Diputació de Barcleona i l’Ajuntament d’Igualada; el patrocini de Mútua General de Catalunya, Servisimó, ABC Leather, Graphic Packaging, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena i la col·laboració de Via Empresa.

Inscripcions, aquí.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.