La UEA explica com negociar amb els bancs

28.09.2011

Avui ha tingut lloc a la seu de la UEA una interessant conferència titulada “a la recerca del finançament; missió possible? La xerrada ha anat a càrrec de tres experts economistes en negociació bancària.
Jordi Solé, de l´empresa Kreedit ha parlat de la importància d´escollir el producte financer adequat d´acord amb les necessitats de les empreses i de dirigir-nos a l´entitat financera idònia , “ hi ha moltíssimes entitats financeres i cadascuna d´elles està especialitzada en determinats productes ( leasing, factoring, comerç internacional…) “. Solé ha posat a títol d´exemple que en el cas que es vulgui exportar a Holanda cal negociar primer amb les entitats dels país , ja que en aquest cas tindran mes predisposició. Solé ha acabat la seva intervenció remarcant la importància de no tancar-nos en les entitats financeres “ de tota la vida” i diversificar el risc.
Per la seva banda, Josep Palmés també economista i propietari de l´empresa Compal Consultors ha parlat de com negociar unes bones condicions bancàries. Palmes ha dit que malgrat l´entorn econòmic complicat que ens envolta cal segui unes pautes a l´hora de negociar amb els bancs i ha donat uns consells a seguir; tenir planificats el temes, preveure diverses alternatives financeres, treballar la informació prèvia , tenir coneixement dels principals conceptes bancaris i sobretot la importància de dedicar temps a negociar amb les entitats i no actuar amb rapidesa i també ha destacat la gran importància que té el balanç de 31 de desembre.
per últim Joan Manuel Montfort de l´empresa Lico Leasing ha parlat dels paràmetres de risc , ha dit que hi ha alguns sector amb més dificultat per accedir al finançament , també ha comentat que l´antiguetat d´una empresa és molt important tenint en compte que un 50% de les empreses que es creen no arriben als 3 anys de vida i també ha comentat la importància de tenir una diversificació de clients, també ha dit que són factors determinants l´evolució de les vendes o les despeses financeres . Montfort ha coincidit amb la resta de ponents en transmetre una actitud d´optimisme i transparència a l´hora de negociar les operacions.

Seguidament s´han repassat diferents alternatives per obtenir liquiditat com el factoring o l´ICO Directo.

La jornada a finalitzat amb un llarg debat entre els assistents. Degut a l� èxit i importància d´ aquesta conferència, la UEA la impartirà properament a Calaf i Piera.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.