La UEA explica com negociar amb els bancs

28.09.2011

Avui ha tingut lloc a la seu de la UEA una interessant conferència titulada “a la recerca del finançament; missió possible? La xerrada ha anat a càrrec de tres experts economistes en negociació bancària.
Jordi Solé, de l´empresa Kreedit ha parlat de la importància d´escollir el producte financer adequat d´acord amb les necessitats de les empreses i de dirigir-nos a l´entitat financera idònia , “ hi ha moltíssimes entitats financeres i cadascuna d´elles està especialitzada en determinats productes ( leasing, factoring, comerç internacional…) “. Solé ha posat a títol d´exemple que en el cas que es vulgui exportar a Holanda cal negociar primer amb les entitats dels país , ja que en aquest cas tindran mes predisposició. Solé ha acabat la seva intervenció remarcant la importància de no tancar-nos en les entitats financeres “ de tota la vida” i diversificar el risc.
Per la seva banda, Josep Palmés també economista i propietari de l´empresa Compal Consultors ha parlat de com negociar unes bones condicions bancàries. Palmes ha dit que malgrat l´entorn econòmic complicat que ens envolta cal segui unes pautes a l´hora de negociar amb els bancs i ha donat uns consells a seguir; tenir planificats el temes, preveure diverses alternatives financeres, treballar la informació prèvia , tenir coneixement dels principals conceptes bancaris i sobretot la importància de dedicar temps a negociar amb les entitats i no actuar amb rapidesa i també ha destacat la gran importància que té el balanç de 31 de desembre.
per últim Joan Manuel Montfort de l´empresa Lico Leasing ha parlat dels paràmetres de risc , ha dit que hi ha alguns sector amb més dificultat per accedir al finançament , també ha comentat que l´antiguetat d´una empresa és molt important tenint en compte que un 50% de les empreses que es creen no arriben als 3 anys de vida i també ha comentat la importància de tenir una diversificació de clients, també ha dit que són factors determinants l´evolució de les vendes o les despeses financeres . Montfort ha coincidit amb la resta de ponents en transmetre una actitud d´optimisme i transparència a l´hora de negociar les operacions.

Seguidament s´han repassat diferents alternatives per obtenir liquiditat com el factoring o l´ICO Directo.

La jornada a finalitzat amb un llarg debat entre els assistents. Degut a l� èxit i importància d´ aquesta conferència, la UEA la impartirà properament a Calaf i Piera.

 

 

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.