La UEA impulsa accions per ajudar a les empreses a la seva internacionalització davant la COVID-19

22.06.2020

En el context actual, la internacionalització de les empreses és un repte per a crear un teixit empresarial fort a la comarca de l’Anoia. És per aquest motiu, que des de la comissió de treball de la Unió Empresarial de l’Anoia anomenada UEA Internacional, s’ha volgut posar fil i a l’agulla en les diverses qüestions relacionades al respecte a través de diverses mesures i eines al respecte, com un webinar UEA enfocat al comerç internacional i un nou servei d’assessorament internacional per a les empreses anoienques.

Pel que fa a la sessió online, aquesta va comptar amb la ponència de Kilian García, Director del Departament Internacional de Foment del Treball Nacional. García va exposar les novetats i mesures en el comerç internacional davant una quinzena de responsables de departaments d’empreses anoienques i de sectors tan diversos com la pell, el metall i el paper, entre altres.

En aquest sentit, García va fer un repàs de possibles tendències que ens durà la “nova normalitat”; especialment, pel que fa a una futura globalització no tant depenent de la Xina, sinó que les empreses tendiran a la relocalització, apostant per proveïdors locals o més propers: “Davant una crisi pandèmica i global, les empreses han vist com ha estat d’impossible subministrar amb tot un seguit de dificultats. Som una economia molt internacionalitzada, sobretot la catalana”, apuntava García.

Pel que fa a la recuperació, García detallava que hi haurà productes estratègics i que tot i que la davallada hagi sigut molt important i pronunciada, “es parla que al 2021 ja hi haurà una recuperació parcial, tot i que dependrà de com evolucioni el virus i si hi haurà la vacuna”.

També va fer especial èmfasi en la situació del Brexit, especialment, davant un nou repte sense precedents i que no es pot obviar que el mercat britànic és molt important a nivell català: “Les empreses necessiten saber i tenir un marc jurídic estable. El Brexit preocupa molt a les empreses, encara que no estigui a l’agenda mediàtica”, afirmava García.

La resta de sessions online organitzades per la UEA es poden recuperar en aquest enllaç: https://bit.ly/3fJRilx

En les properes setmanes la UEA seguirà organitzant noves sessions online de temàtiques diverses per donar informació, eines i també resoldre dubtes a les empreses. Consulta l’agenda de webinars en aquest enllaç: https://bit.ly/35h6ulo

Nou servei assessorament internacional per a les empreses

D’altra banda, des de la Comissió UEA Internacional s’ha impulsat un nou servei d’assessorament internacional per acompanyar a les empreses en aquest camí a mig termini. Aquest servei el proporcionen empreses expertes associades a la UEA. En aquest sentit, la UEA ofereix als seus associats i associades, un servei gratuït de diagnosi de viabilitat bàsica.

Es tracta d’una entrevista personalitzada amb gerència i amb el futur equip gestor, per tal de conèixer producte, empresa, recursos i potencial, on s’avaluaran els elements crítics per fer front al procés d’internacionalització amb garanties.

Les empreses interessades a utilitzar aquest servei, poden posar-se en contacte a través de correu elèctronic ueainternacional@uea.cat o al 93 805 22 92.

 

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.