La UEA impulsa accions per ajudar a les empreses a la seva internacionalització davant la COVID-19

22.06.2020

En el context actual, la internacionalització de les empreses és un repte per a crear un teixit empresarial fort a la comarca de l’Anoia. És per aquest motiu, que des de la comissió de treball de la Unió Empresarial de l’Anoia anomenada UEA Internacional, s’ha volgut posar fil i a l’agulla en les diverses qüestions relacionades al respecte a través de diverses mesures i eines al respecte, com un webinar UEA enfocat al comerç internacional i un nou servei d’assessorament internacional per a les empreses anoienques.

Pel que fa a la sessió online, aquesta va comptar amb la ponència de Kilian García, Director del Departament Internacional de Foment del Treball Nacional. García va exposar les novetats i mesures en el comerç internacional davant una quinzena de responsables de departaments d’empreses anoienques i de sectors tan diversos com la pell, el metall i el paper, entre altres.

En aquest sentit, García va fer un repàs de possibles tendències que ens durà la “nova normalitat”; especialment, pel que fa a una futura globalització no tant depenent de la Xina, sinó que les empreses tendiran a la relocalització, apostant per proveïdors locals o més propers: “Davant una crisi pandèmica i global, les empreses han vist com ha estat d’impossible subministrar amb tot un seguit de dificultats. Som una economia molt internacionalitzada, sobretot la catalana”, apuntava García.

Pel que fa a la recuperació, García detallava que hi haurà productes estratègics i que tot i que la davallada hagi sigut molt important i pronunciada, “es parla que al 2021 ja hi haurà una recuperació parcial, tot i que dependrà de com evolucioni el virus i si hi haurà la vacuna”.

També va fer especial èmfasi en la situació del Brexit, especialment, davant un nou repte sense precedents i que no es pot obviar que el mercat britànic és molt important a nivell català: “Les empreses necessiten saber i tenir un marc jurídic estable. El Brexit preocupa molt a les empreses, encara que no estigui a l’agenda mediàtica”, afirmava García.

La resta de sessions online organitzades per la UEA es poden recuperar en aquest enllaç: https://bit.ly/3fJRilx

En les properes setmanes la UEA seguirà organitzant noves sessions online de temàtiques diverses per donar informació, eines i també resoldre dubtes a les empreses. Consulta l’agenda de webinars en aquest enllaç: https://bit.ly/35h6ulo

Nou servei assessorament internacional per a les empreses

D’altra banda, des de la Comissió UEA Internacional s’ha impulsat un nou servei d’assessorament internacional per acompanyar a les empreses en aquest camí a mig termini. Aquest servei el proporcionen empreses expertes associades a la UEA. En aquest sentit, la UEA ofereix als seus associats i associades, un servei gratuït de diagnosi de viabilitat bàsica.

Es tracta d’una entrevista personalitzada amb gerència i amb el futur equip gestor, per tal de conèixer producte, empresa, recursos i potencial, on s’avaluaran els elements crítics per fer front al procés d’internacionalització amb garanties.

Les empreses interessades a utilitzar aquest servei, poden posar-se en contacte a través de correu elèctronic ueainternacional@uea.cat o al 93 805 22 92.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.