La UEA insereix 16 persones en situació d’atur a diverses empreses anoienques amb el programa 30 PLUS

09.06.2021

La Unió Empresarial de l’Anoia a través del programa 30 PLUS ha fet possible la contractació d’un total de 16 persones en situació d’atur a 16 empreses de la comarca de l’Anoia. Aquest fet respon a la línia de treball que l’entitat empresarial té en ment per crear ocupació, i per tant, en ajudar en la millora de la situació del mercat laboral anoienc i dinamitzar l’activitat empresarial i econòmica de la comarca.

Les empreses que han participat en aquest programa són de diversos sectors empresarials com el paper, el transport i la logística, la construcció, els serveis, la química entre altres. Majoritàriament han sigut insercions de vacants relacionades a mosso de magatzem o operari, també vacants en departaments d’administració, comerç i logística; i per últim, comercial i xofer d’autobusos.

El 30 PLUS és un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, adreçat a persones majors de 30 anys en situació d’atur. Enguany s’ha celebrat la 4a edició d’aquest programa d’inserció i formació. Aquesta edició va engegar el passat mes de novembre de 2020 i en l’actualitat, els integrants encara hi estan participant.

Aquest programa combina formació i inserció laboral de qualitat: una oportunitat per formar-se i després posar en pràctica els coneixements adquirits. És a dir, a banda del contracte laboral, els participants han rebut una formació especialitzada d’entre 20 i 100 hores -formades a mida de les necessitats del lloc de treball-, i una orientació tutoritzada per tal d’impulsar la seva ocupabilitat en el futur.

La Unió Empresarial de l’Anoia ha acompanyat a totes les empreses que han volgut contractar dins d’aquest programa durant tot el procés: des de preseleccionar el candidat/da per a l’oferta de feina de l’empresa; gestionant el pla de formació del treballador/a segons les indicacions de l’empresa; assessorant en tot moment sobre els tràmits per a la contractació; preparant la documentació perquè l’empresa sol·liciti la subvenció, entre altres qüestions que han pogut sorgir durant aquest procés.

Des de la patronal anoienca es valora molt positivament aquests programes del SOC, ja que ajuden a la formació i a la inserció laboral, i a la vegada, incentiven a les empreses a la contractació.

Pel que fa a aquesta edició, des de la UEA es valora molt positivament aquesta taxa d’inserció; ja que segons les contractacions realitzades fins al moment a través de les diverses edicions que s’han dut a terme al llarg dels anys -tant del 30 PLUS com del FOJ (Fem Ocupació per a Joves)- s’han inserit a un total de 71 persones en situació d’atur a la comarca. A més, quasi el 40% dels contractes van prorrogar-se una vegada vençut el període de contractació subvencionada.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.