La UEA present a la Taula Estratègica Catalana del Corredor del Mediterrani

25.05.2016

La Unió Empresarial de l’Anoia, representada pel President de l’entitat, Blai Paco, va participar en la constitució de la Taula Estratègia del Corredor Mediterrani, un instrument de participació que té com a objectiu fer front comú per impulsar aquesta infraestructura considerada clau per el desenvolupament futur de l’economia catalana i aprovat al 2011 per la Comissió Europea.

El President de la UEA va participar en aquesta reunió, que va liderar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i on hi van assistir representants de tots els partits de l’arc parlamentari, les quatre diputacions, el món de l’empresa, els sindicats i les universitats.

Blai Paco valora molt positivament poder participar en aquesta Taula Estratègica, on “hi som presents tots els agents que, tant de manera directa com indirecta, estarem afectats pels efectes que ha de produir el desenvolupament del projecte i que estem interessats en que l’administració espanyola no l’endarrereixi més, per que serà una infraestructura que ajudarà al reequilibri territorial”.

De la trobada en va sortir un document amb sis estratègies que es desenvoluparan a través de quatre grups de treball en què hi participaran tan polítics i les administracions, com tècnics de les patronals o col·legis professionals.

Catalunya és un país de producció, transformació i implementació de valor afegit, que està en ple procés d’acceleració de la internacionalització de la economia. En aquest context, el Corredor del Mediterrani ha de representar un accelerador de l’economia, tant per la capacitat exportadora com per atraure i fixar inversions d’arreu del món.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.