La UEA segueix apropant “Les Professions del Futur” a les aules de la comarca

02.02.2022

La Unió Empresarial de l’Anoia impulsa una nova edició del seu projecte social anomenat “Les Professions del Futur”, un espai de trobada entre els i les estudiants i les empreses de la comarca, amb l’objectiu que els més joves coneguin de ben a prop la realitat empresarial, i comencin a apreciar i valorar el teixit empresarial i industrial de la nostra comarca; i a l’hora, despertar i generar noves vocacions industrials amb aquest nou talent.

Aquest curs acadèmic 2021-22 encapçala la seva 5a edició consecutiva i, per tant, connota el seu èxit i bona acollida, tant per als centres educatius com per les empreses que obren les seves portes i exposen els seus casos d’èxit, els reptes i trajectòria. Aquest projecte també reforma l’aposta de la UEA en incrementar i millorar la relació contacte escola-empresa, un eix bàsic per aconseguir que l’evolució del sistema educatiu i el món empresarial i laboral a l’Anoia estiguin alineats en un avenç conjunt.

Fins al moment, en aquesta 5a edició ja s’hi ha realitzat diverses conferències i trobades amb alumnes per apropar aquesta realitat empresarial. El programa durarà tot el curs i està obert als alumnes de Cicles Formatius i de Batxillerat de tots els centres educatius de la comarca de l’Anoia, que s’han mostrat molt interessades per apropar l’escola a l’empresa. A més, el programa consta amb la participació i implicació de més de 50 empresaris i empresàries que són voluntaris d’aquest projecte social.

Visita de l’INS Milà i Fontanals a Servisimó

Durant el mes de desembre, els i les alumnes del cicle de Comerç de l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada van visitar les instal·lacions de Servisimó per conèixer, a càrrec del seu gerent Francesc Pua. Els i les alumnes van conèixer de prop les diverses tècniques i habilitats comercials per desenvolupar la seva carrera professional.

Visita dels alumnes de l’INS Milà de la Vila de Capellades a la UEA

També durant el mateix mes, un grup d’alumnes de Batxillerat Econòmic-Social de l’Institut Molí de la Vila de Capellades varen visitar la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia per conèixer de prop l’entitat i les tasques que s’hi realitzen en benefici del teixit empresarial anoienc i de les empreses de la comarca.

La visita va consistir en la presentació de la UEA i dels serveis que s’hi realitzen; i seguidament, es va fer una xerrada de la realitat empresarial del territori, dels sectors econòmics predominants de la comarca i dels perfils professionals que demanen les empreses. Aquesta visita va finalitzar amb una xerrada a càrrec d’Aïda Torrens, membre de la Junta Directiva de l’entitat i directora de Compres i Imatge Corporativa de Petromiralles, per explicar la seva trajectòria i els serveis i funcions que desenvolupa la seva empresa.

Visita de l’empresa INTAM a l’INS Milà i Fontanals d’Igualada

Samuel Jiménez, CEO de l’empresa INTAM, i expert en comerç internacional, va dur a terme durant aquest mes de febrer als i les alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Comerç Internacional de l’INS Milà i Fontanals d’Igualada.

Els i les alumnes van poder gaudir i conèixer de prop aquesta conferència sobre aquesta consultora que col·labora en diversos projectes d’internacionalització per tal de millorar la competitivitat del territori.

Si vols participar a “Les Professions del Futur” com a centre educatiu o empresa, escriu-nos a montse@uea.cat

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.