La Unió Empresarial de l’Anoia, entitat col·laboradora d’Advanced Factories 2022

17.02.2022

Advanced Factories torna al març de 2022 a Barcelona per a analitzar i debatre com l’automatització, la digitalització i la Intel·ligència Artificial es converteixen en elements clau per a afrontar els reptes actuals d’una indústria, que ha d’apostar més per la producció de km 0. “La crisi de subministraments viscuda els últims mesos ha afectat la indústria manufacturera, que s’ha trobat amb problemes en l’adquisició de matèries primeres. Una situació que posa de manifest la forta dependència de la indústria manufacturera espanyola dels mercats exteriors i la necessitat d’apostar per la producció local de components de microelectrònica”, destaca Albert Planas, director de Advanced Factories.

Més de 350 expositors presentaran les seves últimes solucions en sistemes d’automatització industrial, robòtica, fabricació additiva, programari, sistemes d’integració de la producció, intel·ligència artificial, Digital Twin, visió artificial, analítica de dades, IIoT, 5G o ciberseguretat.

El Industry 4.0 Congress, el major congrés per a transformar el sector industrial

En el marc d’Advanced Factories se celebrarà un any més l’Industry 4.0 Congress, el major congrés del sud d’Europa en el qual més de 280 experts internacionals descobriran les últimes tendències per al sector industrial. Aquest any més que mai el congrés es convertirà en una autèntica revolució per als professionals industrials, on debatrem sobre els temes més candents en la indústria com són la relocalització, l’ús de la Intel·ligència Artificial i l’automatització, la ciberseguretat i la sostenibilitat.

L’automatització industrial, la digitalització i l’ús de tecnologies com la Intel·ligència Artificial i l’analítica de dades suposen una oportunitat per a les empreses industrials per a millorar la seva eficiència i relocalitzar les seves plantes productives. És per això que el Industry 4.0 Congress comptarà enguany amb un fòrum dedicat especialment a les aplicacions de la Intel·ligència Artificial en la indústria. A més, amb l’increment de la connectivitat, augmenta la consciència per la prevenció de ciberatacs, un tema que tornarà a centrar el debat amb el Fòrum de Ciberseguretat Industrial.

D’altra banda, la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), cobren més importància que mai en aquesta nova edició d’Advanced Factories per la importància d’aconseguir una indústria neutral en carboni, és a dir, que la petjada de carboni de la indústria tendeixi a zero. En aquest sentit, experts del sector abordaran en l’Industry 4.0 Congress les seves accions i estratègies per a minimitzar l’impacte de la seva activitat en el medi ambient, per exemple, reduint els consums d’energia amb equips innovadors d’alta eficiència, i és que “Cada vegada s’observa més com els ODS influeixen en totes les decisions d’inversió; una situació ocasionada per una major consciència ambiental i un entorn que afavoreix les cadenes de subministrament km0 i en quantitats ajustades a la demanda”, assenyala Òscar Íñigo, director del Industry 4.0 Congress.

Advanced Factories comptarà també amb diferents esdeveniments de networking com el Leadership Summit, els Factories of the Future Awards 2022, el Industry Startup Fòrum, el Plant Managers Summit, el Fòrum de Fabricació Additiva o el Talent Marketplace.

Beneficis pels associats a la UEA

Gràcies al conveni signat, els associats a la Unió Empresarial de l’Anoia, tenen accés a una Invitació Business gratuïta. Aquells que esteu interessats en assistir a aquest acte, ens podeu enviar un e-mail a pilar@uea.cat, i us farem arribar el codi de reserva.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.